ZMAJ IPAK POSTOJI: Podvig Krimovki, Risović uništila moćni CSKA! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa ZMAJ IPAK POSTOJI: Podvig Krimovki, Risović uništila moćni CSKA!

ZMAJ IPAK POSTOJI: Podvig Krimovki, Risović uništila moćni CSKA!

Marko Marjanović
1 komentar

Veliko iznenađenje napravile su rukometašice Krima u prvom meču osmine finale DELO EHF Lige šampiona, pošto su na svom terenu savladale favorizovani CSKA iz Moskve 25:20 (12:11). Nakon još jedne simultanke maestralne Jovane Risović, koja je zabeležila nestvarnih 26 odbrana, ruski tim će morati da nadoknadi ozbiljan zaostatak 13. marta u revanš meču.

Srpska golmanka je dostigla velo rano radnu temperaturu, i to takvu da je ređala bravuru za bravurom među stativama od prvog do 60. minuta. Osokoljena njenom dominacijom, i odbrambena zona je bivala sve bolja, dok je u napadu vrlo dobro funkcionisala saradnja sa Natašom Ljepojom na crti. Kada je Jovana uspela i da pogodi praznu protivnički mrežu iz svog prostora, na semaforu je pisalo iznenađujućih 10:5 za domaćina. 

Međutim, veliki kvalitet CSKA nije mogao dugo da se drži iza zaključanih vrata. Kada su pronašle rešenje u defanzivi, i sačuvale svoj gol devet minuta, gošće su prišle na gol zaostatka do odlaska na odmor.

Koliko god da su izabranice Uroša Bregara imale probleme u napadu, Jovana Risović je pravila mnogo veće muke protivniku, pa je u 45. minutu golom Viere ponovljena maksimalna prednost – 18:13, da bi Ugolan tri minuta kasnije povisila na plus šest. Četiri minuta pre kraja, slovenački prvak vodio je sa 23:17, da bi na kraju stekao solidnu zalihu pred revanš u ruskoj prestonici.

KRIM-CSKA 25:20 (12:11)

KRIM: Risović 26 odbrana, 1 gol, Gjerek – Vieira 8, Ugolan 6, Jurić, Abina, Pletikosić 3, Van Krej, Cerovak, Klemenčić 1, Konatar, Ljepoja 5, Gomilar 1, Svetik

CSKA: De Souza 12 odbrana, Sedojkina 4 odbrane, Kaplina – Gorškova 4, Goršenina 3, Ilina 3, Sudakova 2, Čigirinova 2, Ristovska 2, Markova 1, Heindal 1, Skorobogatčenko 1, Iljarionova 1, Jakobsen, Rabazulkina

 

 

Možda vam se dopadne

1 komentar

Funkfanamana 07/03/2021 - 18:27

Ajde, ajde.. ne lozite se. Ovo je za Jovanu utorak.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball