Balkan-Handball.com

Arpad Šterbik završava karijeru: Posebni momenti sa Vardarom, Siudad Realom i bronza sa SRJ!

Arpad Šterbik oprašta se od rukometa. Jedna neverovatna karijera momka iz Ade započeta prvim uspesima sa kaćkim Jugovićem (Čelendž Kup 2001) završava se ovog proleća u Vespremu. U razgovoru za sajt EHF Lige šampiona, „Arpi, Lepi, Vojvoda“ podsetio se najboljih momenata:

  • Kada se prisetim titule sa Vardarom iz 2017. godine, setim se da je bilo puno samopouzdanja. Svi smo verovali u to. Nije postojao trenutak gde nismo verovali da ćemo pobediti. Bilo je to fantastično iskustvo i sjajan osećaj biti deo tog time. Bili smo svi kao jedan i išli na istom talasu – rekao je Šterbik i dodao:
  • Teško je odrediti najbolji momenat karijere, zato ću spomenuti kada sam se najbolje osećao. Bila je to prva titula Lige šampiona sa Siudad Realom 2006. godine. To nikada ranije nisam osetio, taj osećaj da si uradio nešto što si sanjao, nezaboravan je. Takođe, nezaboravno je i Svetsko prvenstvo 1999 u Egiptu, kada mi je Zoran Tuta Živković dao šansu kao 19-godišnjaku da debitujem pred 25.000 gledalaca u četvrtfinalu sa Nemačkom. Ponosan sam na tu bronzu iz mnogo razloga. Imao sam puno sreće u svom životu. Kroz rukomet imao sam priliku da sretnem mnoge dobre ljude i igram sa najboljim igračima. Mogu samo reći, hvala rukometu! 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *