Balkan-Handball.com

Daniel Dušebaev o genima: Tata je najbolji rukometaš u familiji

Najmlađi iz porodice Dušebaev, Daniel (22), po ugledu na oca i brata, polako gradi put ka rukometnim visinama. Kao pozajmljeni igrač iz poljskog Vive Kielce, pre godinu dana došao je u Sloveniju, tačnije u Celje. Slovenački šampion trenutno učestvuje na Međunarodnom turniru u Strugi, a o periodu privikavanja na novu sredinu, ambicijama i na mnoge druge teme, mladi Španac govorio je za Balkan-Handball.com.

  • Prva godina u Celju bila je teška za mene, nova zemlja, novi jezik, morao sam dosta toga da naučim, ali sada kada se osvrnem na taj period, srećan sam. Ovde se igra drugačiji rukomet nego u Španiji, zadovoljan sam prvom sezonom i nadam se da će predstojeća biti još bolja. Lepo je u Sloveniji, drugačije nego u Španiji, ali navikao sam se na život ovde i zaista uživam– počinje priču Daniel Dušebaev.

Na pitanje o saradnji sa trenerom Brankom Tamšeom, nije krio zadovoljstvo…

  • Mislim da je Branko odličan stručnjak za rad sa mladim ekipama, dosta se trenira u Celju, kada ste mlad igrač, to ne može da vam škodi. Najvažnije od svega jeste da dobijamo dosta minuta na utakmicama u EHF Ligi šampiona, slovenačkom šampionatu, SEHA ligi. Sjajna stvar za sticanje neophodnog iskustva.

Stariji brat Aleks, nakon titule u Ligi šampiona sa skopskim Vardarom, pridružio se ocu u Vive Kielceu. Daniel otkriva ko je najbolji rukometaš u porodici…

  • Mislim da je otac bolji od brata i mene, Aleks je napravio sjajne rezultate sa Vardarom, igrao je veoma dobro u Makedoniji, na meni ostaje da vredno radim i pokušam da napredujem.– ističe najmlađi iz porodice Dušebaev.

Celjani ne kriju najviše ambicije u predstojećoj sezoni…

  • Prvi cilj u Ligi šampiona jeste da prođemo grupu, samim tim obezbedimo plasman među 16 najboljih ekipa, to bi bio lep uspeh za ovaj mladi tim. Sposobni smo to da uradimo, ali naravno, čeka nas još mnogo posla. U Sloveniji ćemo se boriti za svaki trofej i nadam se da ćemo ponoviti uspeh iz prošle sezone.

Pripreme za novu sezonu uveliko su u toku, a slovenački šampion formu brusi na 46. Međunarodnom turniru u Strugi…

  • Prvi put sam ovde. Iskreno, ne sećam se kada sam poslednji put igrao na otvorenom, ambijent je zaista lep, nešto sasvim drugačije. Dosta dobrih timova je ovde, igraju se jake utakmice i mislim da je to veoma važno za svakog igrača.

Nakon osvajanje zlata na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj početkom godine, ambicije u Španiji su porasle. Cilj na sledećoj planetarnoj smotri u Danskoj i Nemačkoj je više nego jasan…

  • Očekuje nas svetski šampionat, nadamo se dobrom turniru, da li ćemo osvojiti još jedno zlato ne može niko da zna. Turnir će biti od posebnog značaja, zato što želimo da obezbedimo olimpijsku vizu za Tokio. Nadam se najboljem.– zaključuje Daniel Dušebaev.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *