Balkan-Handball.com

„DEČKO IZ SENKE“ Nikola Mitrevski: Pogodio sam sa Benfikom

Dugo godina je bio dečko iz senke u danima najvećeg sjaja Metalurga, a kolaps makedonskog giganta u jesen 2014. godine, naterao ga je preko granice. Izdržao je reprezentativni golman Nikola Mitrevski (30) celu sezonu posrnuća tima sa “Autokomande” i zatim se zaputio u portugalsku Benfiku. O svom iskustvu u novom klubu, nekadašnji čuvare mreže Pelistera i Vardara, govori za Balkan-Handball.com:

– Osećam se dobro u novoj sredini. Igramo dobro, grad je lep, vreme je odlično – kaže Nikola uz osmeh i dodaje:

– Mislim da sam izabrao pravi klub. Imao sam ponude i drugih, ali mi se čini da je ovo pravi izbor. Tu je još jedan momak koji je igrao u Metalurgu, Dragan Vrgoč, tako da je od starta bilo lakše da se snađemo u novoj sredini.

Da li si zadovoljan svojim odbranama?

– Onim partijama koje sam imao mogu biti zadovoljan. Čini mi se da su i ljudi iz kluba zadovoljni mojim nastupima. Liga je dobra, imate tri ekipe koje se bore za titulu, a još tri ili četiri koje mogu svakoga da pobede na domaćem terenu. Ostali su nezgodni, ako ne uđeš sa 100%, teško tebi…

Posle 15 mečeva imate samo dva poraza i nalazite se na deobi drugog mesta sa Sportingom. Da li je Porto nedostižan?

– Nije, jer je kvalitet tu negde – približan. Neće biti iznenađenje i ako Benfika ili Sporting dođu do titule.

Koliko stižeš da pratiš igre Metalurga? Kako ti se čini nastupi u EHF Ligi šampiona?

– Pratim koliko mi to slobodno vreme dozvoljava. Vidim da su dobili sve utakmice u makedonskoj ligi. Što se tiče Lige šampiona, mogli su da osvoje još neki bod, ali sreće je nedostajalo. Neiskustvo ih je koštalo nekih bodova.

Pogled seže i do rodne Bitole i do matičnog Pelistera…

– To je moj klub, normalno je da sam vezan za njega. Nadam se da će se vratiti na staze stare slave. Želeo bih karijeru da završim u Pelisteru.

Opet si na spisku reprezentacije. Kao i uvek, čeka te borba za broj 2 na golu nacionalnog tima pored Borka Ristovskog. Na to si se navikao…

– Uvek je velika čast biti na spisku reprezentacije. Mogu da kažem da se jesam navikao (smeh), ali konkurencija je uvek dobra. Dobro dođe za podizanje kvaliteta, od čega korist može imati samo nacionalni tim. Kako u reprezentaciji, tako sam se i u svakom klubu borio za mesto u klubu. To ništa nije novo za mene.

Gde su krajnji dometi Makedonije na EURO 2016 u Poljskoj i koji bi to rezultat bio zadovoljavajući za vas, ali i armiju navijača?

– Rezultat koji bi navijače zadovoljio je medalja, a ništa manje ni tim – kaže u šaljivom tonu Nikola i podvlači:

– Međutim, to nije realnost. Uvek želimo da odigramo najbolje i dobijemo svaku utakmicu. Svi igraju rukomet, pa je teško predvideti šta i kako. Svašta može da se desi u Poljskoj, ali bih bio zadovoljan da prođemo grupu. Moj lični cilj je da u Poljskoj obezbedimo kvalifikacije za Olimpijske Igre – jasan je Mitrevski.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *