Balkan-Handball.com

DO HANDBALL #5 – Kiril Lazarov: Ne brinem za budućnost makedonskog rukometa – Stvorili smo jaku bazu

U serijalu intervjua projekta Balkan-Handball.com „DO HANDBALL – #Handball2thePeople“, gost Žike Bogdanovića bio je Kiril Lazarov (38), jedan od najboljih desnih bekova svih vremena, najefikasniji rukometaš u istoriji EHF Lige šampiona i rekorder po broju golova na Svetskim prvenstvima.

Makedonska rukometna ikona govorio je za #DoHandball o svojoj odluci da ostane u francuskom Nantu i tu praktično završi karijeru, privikavanju na novu ligu i klub koje nije bilo lako, problemima sa kojima se suočio i prevazišao.

Lazarov je govorio i o budućnosti makedonskog rukometa, reprezentaciji koja se stvara i ulozi predsednika RFM Živka Mukaetova u postavljanju sistema na noge.

Dugogodišnji kapiten makedonske reprezentacije ukazao je i na problem koji nacionalni tim ima, a vezan je selektore koji gube fokus radeći i u klubovima, komentarišući sraman poraz od Grčke na startu kvalifikacija za EURO 2020 i najavljujući predstojeće Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj.

Osnivač Kampa „Kiril Lazarov 7“ na Ohridskom jezeru govorio je generacijama MK rukometa koji dolaze i svom ambicioznom projektu koji podrazumeva i formiranje škole rukometa pod njegovim imenom u gradovima širom Makedonije.

Ne propustite dobru rukometnu priču…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *