DO Handball #6 Dragan Pečmalbek: Matulić me motivisao za srpski - Kire mi je učitelj rukometa i jezika - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje1 na 1 DO Handball #6 Dragan Pečmalbek: Matulić me motivisao za srpski – Kire mi je učitelj rukometa i jezika

DO Handball #6 Dragan Pečmalbek: Matulić me motivisao za srpski – Kire mi je učitelj rukometa i jezika

zika.bogdanovic
1 komentar

Sa 16 je počeo svoju rukometnu karijeru, sa 22 je debitovao za reprezentaciju najveće rukometne sile na svetu – Francuske. Pivotmen francuskog Nanta, Dragan Pečmalbek, od majke Srpkinje, nekadašnje rukometašice beogradskog Radničkog i oca Francuza, tek pre dve godine je krenuo da radi na svom srpskom jeziku. Motivacija je bila vezana za „lepe reči“ koje je mogao da čuje i upije od hrvatskog internacionalca Jerka Matulića, bivšeg saigrača iz Nanta, a sami možete da ocenite, kako mu ide.

Pečmalbek, član strašne generacije 1996 sa Lagardom, Memom i Ričardsonom, debitovao je za seniorsku reprezentaciju u aprilu ove godine. Neće ga biti na SP 2019 jer je prvi ispod crte u konkurenciji Fabregasa, Soraindoa, Karabatića i Turne. 

Interesantnu priču vezanu za njegove korene, ambicije sa Nantom i reprezentacijom, kao i ulogu koju Kiril Lazarov ima kao učitelj rukometa i jezika, možete pogledati u serijalu DO Handball #handball2thepeople projekta Balkan-Handball.com.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Rambo 20/12/2018 - 22:19

4 od 5 dobar je.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball