Balkan-Handball.com

Miljan Pušica jasan: Ko ne veruje, neka proba sa baletom ili kriketom…

Jedan od onih koji najbolje poznaje reprezentaciju Poljske, prvog rivala Srbije na Evropskom prvenstvu u toj zemlji, jeste Miljan Pušica, levi bek tamošnje Visle iz Plocka. Stameni 25-godišnji momak, bivši član Crvene zvezde i Vojvodine, veruje da bi Srbija mogla da napravi dobar rezultat na predstojećem EURO 2016. O atmosferi u Poljskoj na dvadeset dana pred Prvenstvo, kaže…

– Napeto, napeto. Pod velikim su pritiskom. Javnost puno očekuje od reprezentacije nakon osvajanja bronze u Kataru. Počeli su pripreme 13. decembra, uveče, a tog popodneva su završili ligu. To dovoljno govori o posvećenosti. Jure zlato – kaže Pušica i dodaje da je domaći sastav u problemima:

– Fali im Tkačik, najverovatnije i Jurkievič, a on im je glavni igrač.

Šta kažu poljski reprezentativci – saigrači iz Visle, ima ih petorica…

– Kažu da će nas pobediti.  Ne obazirem se na to. Uvek imamo šanse i uvek zavisi samo od nas.

Svi vide Srbiju i Makedoniju u borbi za treće mesto u grupi i goli život…

– Kada pogledamo grupu, to jeste realnost, ali ne idemo u Krakov zbog te jedne utakmice. Imamo šanse i protiv Poljaka. Imaće pritisak, dodatno su opterećeni povredama.

Rio, daleko ili blizu?

– Nadam se najboljem, bez toga nema svrhe igrati rukomet. Ako ne veruješ, onda ne treba ni da se baviš sportom. Svi verujemo, da nije tako, igrali bi balet, otišli na kriket. Očekujem da se borimo. To niko ne može da nam oduzme.

Ko je glavni favorit za zlato?

– Francuzi, Danci, a ne treba zanemariti ni Poljake. Dobra su reprezentacija, super tim, bez obzira na probleme.

Kako je prošla 2015. godina?

– Dobro, vratio sam se iz teške povrede, moram biti zadovoljan. Radim puno, očekujem da se trud isplati – jasan je Pušica.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *