Balkan-Handball.com

Momir Rnić jasan: Moramo u Francusku

Jedan od onih od čijih šuteva se pomeraju stative u DKB Bundesligi, levi bek Melsungena Momir Rnić (29), ove nedelje će u srpskom dresu pokušati da nadogradi ono što je bilo dobro na EURO 2016 u mečevima sa selekcijom Rusije. Za Balkan-Handball.com, bivši igrač Proletera, Gorenja i Gepingena, govori o sezoni na izmaku…

  • Šteta što se nismo plasirali u drugi krug zbog gola u poslednjoj sekundi protiv Makedonaca, ali smo dobro odigrali čitav turnir. To je sport. Bilo je dobrih stvari, a ova nedelja će nam poslužiti za dalje. Znače nam mečevi sa Rusima. Biće to dobra provera. Moramo u Francusku.

Mađari vraćaju starije igrače, mobilizuju se…

  • Dobra su reprezentacija, imaju svoje adute, revanš je u Vespremu, ali partijama iz Poljske možemo se nadati plasmanu na SP 2017.

Šta ima novo u Melsungenu?

  • Sve ide kako treba. Cilj je biti među šest, a mi smo na četvrtom mestu i borimo se za EHF Ligu šampiona.  Imamo tri četiri boda više od najbližih rivala. Hoćemo da zadržimo četvrto mesto, a devet kola je do kraja. Nadamo se da bi osvajanje EHF Lige šampiona od strane nekog nemačkog kluba moglo da nas uvede u elitno klupsko takmičenje.

Melsungen raste kao klub iz godine u godinu…

  • Iz godine u godine sve više. Klub je odličan, sjajno organizovan, imamo dobrog trenera i kvalitetan sastava.

Imali ste dugu pauzu, čak sedam dana slobodno u martu…

  • Mogao sam da odem i do kuće. Kada sam se vratio čekala su nas četiri teška dana. Igrači koji nisu u reprezentaciji će imati mini-pripreme. Čekaju nas dva važna meča sa Balingenom i Gepingenom kada se vratim. Verujem da smo dovoljno fizički i psihički spremni da izdržimo sve i zadržimo to četvrto mesto.

Ko će biti šampion?

  • Voleo bih da to bude Rajn Nekar Leven. I prošle godine im je to izmaklo u poslednjem kolu. Želim im to.

Marino i Vučko?

  • Družimo se, Marino je sa Hrvatskom, Nenad je ostao kod kuće. Nas trojica smo tu, a tu je i Mile, pomoćni trener. Zanimljivo je, uživamo.

MELSUNGEN ĆE IGRATI LIGU ŠAMPIONA

Da li je bio dobar potez prelaz iz Gepingena u Melsungen?

  • Bilo mi je lepo u Gepingenu, ali mi se svideo ovaj projekat. Klub teži da bude sve bolji i bolji. Pre 4-5 godina su bili 10, 12, trinaesti, prošle sezone šesti, sada četvrti. Ovaj klub uvek teži boljim rezultatima. Neki cilj je da do 2020. godine igramo EHF Ligu šampiona.

U kojoj dvorani?

  • U našem Rotenbahu koji prima 4.200 mesta. Do pre četiri godine bilo je 1800, 2000, sada je prosek 4000. Digla se priča oko kluba. Ima naznaka i oko nove dvorane. Produžen je ugovor na još godinu dana u ovoj gde sada igramo. Stvarno se ulaže mnogo.

Kakav je Rot – trener?

  • Super, dobar trener. Bio je vrhunski igrač. On je od 2010. godine trener Melsungena. Stigao je kada su se borili za opstanak, a sada smo na pragu EHF Lige šampiona. To dovoljno govori i o kvalitetu trenera – zaključio je Momir Rnić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *