Balkan-Handball.com

PODCAST – Toni Đerona: Suština je da konstantno razmenjujemo znanje

Novi selektor reprezentacije Srbije, Toni Đerona, dao je prvi intervju srpskim medijima po postavljenju na mesto šefa struke „Orlova“ u podcastu Balkan-Handball.com. Stručnjak koji je 16 godina radio u sistemu Barselone, proizvodeći sjajne generacije tamošnjih reprezentativaca poput Tomasa, Morosa, Perez de Vargasa, Koraljesa, govorio je o svom iskustvu, uspesima u Kataru i Tunisu, kao i poslu u francuskom Šartru.

Đerona je govorio i o razmišljanjima u vezi reprezentacije Srbije, mlađim kategorijama, saradnji sa klubovima…

  • Za mene je osnova da sve selekcije igraju isto. Ako seniori igraju na jedan način, a juniori na drugi, to je gubljenje vremena po mom mišljenju. Ako junior nauči da igra na jedan način, onda će mu biti mnogo teže da se navikne na zahteve u seniorskom timu. Zato je važno da radimo svi u istom pravcu. Velika većina mladih reprezentativaca igra u domaćim klubovima. Zato je važno da radimo i sarađujemo svi zajedno. Ne dolazim da kažem „vi morate da igrate na taj način“, već da diskutujemo, pričamo, razmenjujemo znanja, otvoren sam da čujem sve dobre predloge, zašto ne i da naučim nešto od nekog domaćeg trenera. Osnova je da razmenjujemo znanje i da guramo u istom pravcu. To je nešto što španski treneri rade konstantno – rekao je, između, ostalog Đerona.
  • U reprezentaciji moramo da izaberemo najboljeg igrača, bez obzira na godine, koji će ispuniti ciljeve koje imamo. Vrata su otvorena za sve, i za momke koji nisu igrali u prethodnom periodu, da se vrate u nacionalni tim. Tim je važniji od bilo kog igrača ili trenera. Moramo svi zajedno da pomognemo timu da ostvari ciljeve – dodao je Katalonac.

One Comment

  1. Pingback: Novi selektor Srbije: Svi moramo da igramo na isti nain – online-news.rs

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *