Ruska Zvezda favorit u Parizu – Julija Nikolić: „Imamo odličnu ekipu“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Ruska Zvezda favorit u Parizu – Julija Nikolić: „Imamo odličnu ekipu“

Iako nisu šampionke u svojim zemljama, tri ekipe(Lajpcig, Zvezda, Issy) dobile su specijalne pozivnice evropske kuće rukometa da u medjusobnom okršaju odluče ko će igrati Ligu šampiona ove sezone. Turnir se igra u Parizu ovog vikenda, a ekipa kojoj se daju najveće šanse dolazi iz Rusije i njenu igru od ove sezone organizuje Julija Portjanko(Nikolić).

-Spremamo se, gledamo video, radimo na taktici. Prva utakmica je sa Nemicama. Lajpcig je dobra ekipa. Ima dobre bekove i prilično visoku odbranu. Nadam se da ćemo sve ovo što radimo na treninzima sprovesti na utakmici i izboriti plasman u Ligu šampiona, kaže Julija na početku razgovora za Balkan-Handball.com.

Ukrajinka sa makedonskim pasošem, poslednje dve sezone provela je u Francuskoj gde je u obe sezone birana za najboljeg srednjeg beka (izmedju ostalih i u konkurenciji miljenice nacije Alison Peneau). Nova stranica u karijeri je Rusija.

-Imala sam ponudu od Zvezde i prošle sezone, ali sam već imala dogovor sa Arvorom. Odlučila sam da dodjem jer je ekipa dobra i imamo šanse da uradimo dosta u svim takmičenjima, objašnjava razloge svoje odluke, od prošlog leta gospodja Nikolić, i nastavlja:

-Uklopila sam se dobro i devojke su me odlično primile. Poznajem ih iz nastupa u reprezentaciji i posebno me raduje što mogu pričati na svom jeziku. Poznajem i način rada trenera Zovka jer sam saradjivala sa njim u Podravci, tako da ni tu nije bilo nekog posebnog prilagodjavanja.

Posle osvajanja prvenstva i kupa u zemlji svetskih vicešampionki, klub iz Bresta je ostao bez finansija i igračice su se rasule po Evropi. Put Zvenigoroda pošla je i Aleksandra Lakrabere koju je tražilo „pola Evrope“.

-Aleksandra i ja igramo zajedno dve godine i nemamo problem sa uigravanjem. Prevodim joj, objašnjavam šta trener priča i trudim se da olakšam problem u jezičkoj barijeri. Mislim da generalno imamo odličnu ekipu i sve igračice imaju mnogo iskustva u jakim utakmicama. Ambicije Zvezde vezane su za osvajanje prvenstva i ostavljanje što boljeg utiska u Ligi šampiona. I ja verujem da možemo da napravimo odlične rezultate ove sezone, sigurnim tonom zaključuje popularna Jule.

Kvalifikacioni turnir u Parizu:

21.septembar Lajpcig-Isi

22.septembar Zvezda -Lajpcig

23.septembar Isi-Zvezda

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *