Julija Nikolić završila karijeru – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Julija Nikolić završila karijeru

Nekadašnja makedonska reprezentativka ukrajinskog porekla, Julija Nikolić (Portjanko) odlučila je da joj poslednja utakmica makedonskog prvenstva u dresu Vardara bude i poslednja u karijeri. Julija se posle EURO 2012 i zvanično oprostila od dresa makedonske reprezentacije, a sada su joj patike za trening definitivno izgubile funkciju.

Nikolić je u Makedoniju stigla 2003.godine i igrala u Kometalu do 2009. godine, a zatim preko Turske i Hrvatske otišla u Francusku. U dva navrata u dresu Arvora bila birana za najboljeg srednjeg beka i strankinju francuskog šampionata, a osvojila je i dva trofeja sa timom iz Bresta. Godinu dana je branila boje ruske Zvezde koju je tada vodio Zdravko Zovko i na poziv Vardara vratila se u Skoplje 2013.godine. Sa Vardarom je uzela dve duple krune u Makedoniji i dva puta zauzela treće mesto u Ligi šampiona.

Vardar se prigodnim poklonima oprostio od Nikolić, kao i od Begonje Fernandez koja se vraća u Španiju. Klub po isteku sezone napušta i deo stručnog štaba pošto odlazi kondicioni trener Nenad Njaradi, a Uroš Bregar od leta postaje novi trener madjarskog Vaca.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *