Balkan-Handball.com

Selektor Makedonije, Ilija Temelkovski: "Sada smo elita!"

 Rukometaši Makedonije napravili su najveći uspehu istoriji ovog sporta, plasiravši se u drugu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Formulu uspeha najprijatnijeg iznenađenja Svetskog prvenstva, tražili smo u razgovoru sa Ilijom Temelkovskim, selektor Makedonije.

Čestitke na velikom uspehu makedonskog rukometa?

– Hvala. Stvorili smo dobru celinu i napravili veliki uspeh. Imamo dobru atmosferu, veliko drugarstvo i taj spoj mnogo doprinosi da se odigra dobro i napravi veliki rezultat. Imamo dobru generaciju, imamo lidera Lazarova. Igramo dobro odbranu, znamo šta hoćemo u napadu. Moramo da održimo to. Normalno je da ima grešaka. Pristupili smo ozbiljno igri, utakmici, pripremama i sve to je donelo veliki rezultat, plasman u drugi krug. Sada smo elita.

Dokle Makedonija može na ovom SP?

– To nas ne opterećuje. Nismo pretpotentni, ali sa svima želimo da igramo. Bavimo se sobom, našom formom i to daje rezultate. Ako nastavimo tako, možemo napraviti još neki dobar rezultat ovde.

Euforija u Makedoniji je očigledna. U Zadru je čak 2000 vaših navijača. To je za Ginisa…

– Obradovali smo narod, digli Makedoniju na noge. Sve je u znaku rukometa. Drago mi je zbog toga. Mi smo mala zemlja i nama malo treba da se nacija raduje. Bilo bi lepo da to traje i u ovom krugu. Srećan sam.
 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *