Slovenci merkaju polufinale, Dobaj: Neka bude u Zlatorogu kao u Golovecu - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Slovenci merkaju polufinale, Dobaj: Neka bude u Zlatorogu kao u Golovecu

Slovenci merkaju polufinale, Dobaj: Neka bude u Zlatorogu kao u Golovecu

zika.bogdanovic
0 komentar

Nošena velikom podrškom sa tribina, juniorska reprezentacija Slovenije na dobrom je putu da ostvari plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Celju. Drevni „Golovec“ gde je devedesetih rastao mit o instituciji zvanoj RK Celje Pivovarna Laško, najboljih osam selekcija menja za „Zlatorog“, a mladi čuvar mreže domaće selekcije i celjskog kluba, Gašper Dobaj (20), veruje da ih publika neće izneveriti i u, po kapacitetu, većoj dvorani.

  • To je velika stvar za nas i još jedan plus našem kvalitetu i ambicijama. Nadam se da će se i u Zlatorogu tražiti karta više – kaže mladi golman Celja, koji je sa klubom produžio ugovor na tri sezone, a od leta će stajati na golu Škofja Loke kao pozajmljeni igrač.

Po rečima Dobaja, njegov tim ima još šta da pokaže na ovom EP…

  • Dali smo 100% u prvoj grupi, ali rezerve još ima. Možemo da popravimo napad, da smanjimo broj tehničkih grešaka. Ako budemo to sveli na minimum polufinale je na dohvat ruke. To svi želimo.

Nemci (19 časova) su, u jednom segmentu slabiji od Srbije, ali imaju i jaču stranu…

  • Tehnički nisu kao Srbi, ali su visoki i jaki. To je odlika svake njihove generacije. Igraju brzo, u odbrani imaju 3-2-1, na koju mi nismo navikli da napadamo. Pucaju sa deset metara. No, trener nam je rekao sve što je potrebno, spremni smo za borbu i plasman u polufinale.

Već godinama golmanski tandem Slovenije čine Gašper Dobaj i Mark Ferjan…

  • Dobro se slažemo, kada ne ide jednog, drugi uskače i obrnuto. Za sada smo odradili dobar posao, a nadam se da će tako biti do kraja. Jedni tako možemo nešto da napravimo.

Dobaj deli mišljenje srpskog trenera Nenada Maksića o favoritima…

  • Španija i Francuska, ali ne bi trebalo otpisivati ni Hrvate. Francuzi su zlatni, Španci sve bolji, Portugal je vrlo dobar.

FOTO: Slavko Kolar

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball