Zoran Ivić na kormilu Jagodinki: Sve karte bačene na Kup – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Zoran Ivić na kormilu Jagodinki: Sve karte bačene na Kup

U srpskom ženskom rukometu još uvek samo matematika igra ulogu do promocije novog-starog šampiona Radničkog iz Kragujevca. Prošle sezone sa Slobodanom Jedoksićem, ove sa Sašom Radosavljevićem na klupi, „Tigrice“ su pokazale da su najkvalitetnija srpska ekipa u domaćim okvirima. Fali im još jedna pobeda da bi i zvanično overili šampionsku krunu. Glave se polako okreću prema Kupu Srbije, a tamo je branilac trofeja ŽORK Jagodina, koja je pre mesec dana promenila trenera. Dragana Markova je na klupi zamenilo poznato ime – bivši selektor ženske reprezentacije, trener Partizana, Crvene zvezde, niškog Železničara, Zoran Ivić, koji je sa Jagodinkama osvojio najmasovnije takmičenje, sada već davne, 1993. godine:

– Vrlo brzo sam skenirao situaciju, gledao neke utakmicu, tu odlučujuću u Kragujevcu. Jagodina je tu utakmicu izgubila, nije Radnički pobedio. Imale su devojke kontrolu 40 minuta. Ekipe su tu negde po kvalitetu. Prvenstvo je izgubljeno, ostaje Kup.

Kako vam se čini Super liga u odnosu na period od pre dve godine, kada ste bili angažovani?

– Liga je sve slabija. Ovo što vidim je lošije nego ono što smo imali u prethodnom periodu.

Dugo ste vodili bitke sa Zaječarom, koji je tih godina bio nenadmašan. Dva puta ste bili vicešampioni države, izgubili i dva finala Kupa. Vreme totalne dominacije je prošlo…

– Zaječar se tih godina spremao za nešto više od dominacije u domaćim okvirima, ali nije izabrao pravi put, što se pokazalo tačnim. Želeli su uspeh u Evropi, ali dominacija je bila rezervisana samo za domaće terene. Ni tada razlika nije bila prevelika, ali je bila veća nego što je sada to slučaj. Smatram da imamo šansu da osvojimo Kup.

Jagodina nikada nije imala više reprezentativki nego u ovom trenutku (Radojević, Popović, Jevtić, itd)…

– To je dobro. Materijalizovao se rad u klubu, i mog prethodnika Markova. Rad je jedini put. Ne smemo da sastavljamo klubove i igračice, već da ih stvaramo. Zaječar je primer koji je išao obrnuto. Oni su sastavljali. Jedini put je stvarati igrače i igračice. Kada stvaramo igrače, stvaramo i buduće reprezentativce…

Odomaćena je teza da se igrači ne mogu više stvarati iz neuslova, nemaštine…

– Nisam tog mišljenja. Uvek je novac bio problem ovde. Sećam se i u vremenu kada sam vodio Zvezdu, isto situacija nije bila sjajna. Vrlo je bitno približiti igračima šta se od njih očekuje i to da će jednog dana materijalizovati znanje koje stiču svakodnevnim radom. Mladi ljudi bi trebalo da se posvete onome što su izabrali da rade u životu, a novac im neće pobeći u nekom trenutku kada se budu izgradili u igrače.

Tražite rivale kako bi podigli formu pred završnicu Kupa Srbije u Kragujevcu 24. maja. Nema ih…

– Nema rivala.  Potrebna nam je ekipa sa kojom možemo da igramo jako, da izgubimo, da naučimo. Zvao sam Budućnost, ali Dragan Adžić i pored najbolje volje nije mogao da nam izađe u susret zbog juniorskih kvlaifikacija i kasnijih obaveza u domaćem prvenstvu. Pričali smo i sa Podravkom, imaju problema sa povredama. U gostima nam je bio grčki PAOK, ali se pokazao kao preslab za ono što nama treba – izneo je aktuelni problem trener Jagodinki, Zoran Ivić.

2 Comments

  1. Slako

    19/04/2015 at 19:47

    Samo sanjaj profesore!

  2. vv

    22/04/2015 at 09:40

    Koji je on profesor i cega,koliko znam on je zeleznicar !?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *