Zoran Roganović za DO HANDBALL: Hoćeš da budeš trener? Uđi u salu i zaključaj se… – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Zoran Roganović za DO HANDBALL: Hoćeš da budeš trener? Uđi u salu i zaključaj se…

Vatreno krštenje na trenerskoj klupi jednog od najuspešnijih crnogorskih rukometaša unazad dve decenije, Zorana Roganovića, prošlo je i više nego dobro. Levoruki šuter koji je izgradio status legende u švedskom rukometu postajući najbolji strelac svih vremena tamošnje lige, započeo je trenersku karijeru plasmanom sa selekcijom Crne Gore na Evropsko prvenstvo 2020, u grupi u kojoj je bilo i remija sa Farskim Ostrvima, ali i pobede nad svetskim šampionima Dancima.

Od neslavnog početka do gotovo savršenog kraja, sve je to bila, kako sam kaže, velika škola za mladog crnogorskog stručnjaka.

O trenerskom početku, savetima Veselina Vujovića, podsećanju na igračke dane u beogradskom Partizanu, reprezentativnoj karijeri, kultu koji gradi sa nekim novim momcima, svom Kampu Z23, specifičnoj problematici švedskog rukometa koju poznaje i kao trener Eskilstune Guif, grupi sa Hrvatskom i Srbijom u Gracu, pravilima koja bi promenio, o svemu tome razgovarao je sa Žikom Bogdanovićem u serijalu DO Handball intervjua.

Ne propustite da pogledate…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *