Balkan-Handball.com

Slovenci na popravnom protiv Brazila, Dragan Gajić: Kada smo pravi, onda nema straha

Poraz Slovenije od Katara u trećem kolu grupe A, jedno je od najvećih iznenađenja u dosadašnjem delu takmičenja na SP 2015. Posle dve dobre partije na otvaranju, izabranici Borisa Denića su poklekli pred domaćinom i tako ugrozili poziciju broj 2, koja je negde u prognozama bila namenjena Zormanu i drugovima. Prvi strelac dosadašnjeg dela turnira sa 27 golova iz tri meča, Dragan Gajić, govori za BH o onome što se desilo u Lusailu:

– Falilo nam je malo emocionalne energije iz meča sa Belorusijom. Dosta smo i promašivali u ključnim trenucima, premalo je bilo agresivnosti u odbrani. Kada sve to skupimo, bilo je premalo za pobedu.

Katarci su sve iznenadili posle bledog starta sa Brazilom (15)…

– Nezgodna je to reprezentacija, ima odlične golmane, i ako im se dopusti da razviju svoju igru u napadu, znaju biti teški za igranje. Nisu oni rekli zadnju reč, ali realno, teško će proći osminu finala.

Protiv Brazila sada morate na pobedu (15 časova)…

– Oni su u dobrom naletu. Porasli su im apetiti posle pobede nad Belorusijom. To će biti prava borba za treće mesto. Igraju nezgodnu duboku odbranu, koja pravi puno prekida. Jaki su u igri 1 na 1 u oba pravca, ali mislim da smo kvalitetniji. Sa jednom velikom željom možemo ih pobediti.

Posle 15 golova protiv Belorusije, došlo je i slabo veče protiv Katara, šut 3 od 7…

– Bilo je teško posle utakmice. Bio sam odsečen celo prvo poluvreme, a onda kada čovek hoće onako na silu da pomogne ekipi, to nikada nije dobro. Ok, ja sam miran, čovek ponekad treba da napravi korak u nazad, da bi mogao dva napred. Prvenstvo je dugo i biće još utakmica za dokazivanje.

Koga biste voleli u osmini finala?

– Uh, teško pitanje, i nemam odgovor. Ko god da bude, treba pobediti da osiguramo naš osnovni cilj. Biće teško, jer svi igraju rukomet. Samo da mi budemo pravi, onda nema straha – zaključio je Gajić.

 gajic_mizunoGAJIĆ „LETI“ U MIZUNU

Dragan Gajić, jedan je od igrača koji nose novi model Mizuno patika na Svetskom prvenstvu u Kataru:

– Stvarno uživam u njima od početka sezone. Udobna je patika, to je najbitnije, kada je obujem, imam utisak kao da je pravljena za mene. Igram u lightening modelu, patike su lake, što je važno za moj stil igre. Dizajn je lep. Izabrao sam zelenu boju za Katar, ništa novo, jer već dugo godina igram samo u zelenim patikama za reprezentaciju.

Dragan Gajić nosi novi model Mizuno Wave Lightning Z patika na SP 2015  – Pročitajte više na http://www.mizuno.eu/sports/indoor-sports/footwear/41451/wave-lightning-z

One Comment

  1. Pingback: Vodeći strelci SP 2015: Tri Balkanca i Katarac Marković | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *