3x4 HANDBALL: Momci iz Rakovice osvojili prvi "Trofej Beograda"! (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna Projekti 3×4 HANDBALL: Momci iz Rakovice osvojili prvi „Trofej Beograda“! (Video)

3×4 HANDBALL: Momci iz Rakovice osvojili prvi „Trofej Beograda“! (Video)

Marko Marjanović
1 komentar

Po ideji i u realizaciji grupe entuzijasta okupljene oko portala Balkan-Handball.com, uz veliku tehničku, logističku i svaku drugu podršku RK Novi Beograd, u nedelju je svoj put započela nova verzija rukometne igre, koja se već nameće kao vrhunsko osveženje za sve poklonike ovog sporta.

Radi se o rukometu na jedan gol, sa po tri igrača i golmanom na terenu  dimenzija 14 x 15 metara. Osmišljena su eksperimentalna pravila koja igru čine značajno dinamičnijom, atraktivnijom i čistijom, infrastrukturno vrlo dostupnom.

Pod svodovima SC „Voždovac“ na Banjici, kadeti iz šest beogradskih klubova brzo su se adaptirali na nove uslove i odigrali sjajan turnir koji je zapravo bio prvi pravi test ove novotarije. Momci iz Crvene zvezde, Voždovca, Sinđelića, Rakovice i Novog Beograda koji je doveo dve ekipe, predočili su sve potencijale ovog projekta.

Prvi turnir u rukometu 3 na 4 nazvan je „Trofej Beograda“. Prvo mesto zauzela je ekipa Rakovice, savladavši u finalu Novi Beograd 17:15.  Voždovac je bio treći, ispred Pinki Tajgersa, Sinđelića i Crvene zvezde. 

Promoter premijerne edicije bio je srpski reprezentativac, od pre par dana osvajač nacionalnog Kupa sa Partizanom, a uskoro novi igrač Tuluza, Uroš Kojadinović. On je uručio medalje osvajačima, pre nego što je urednik našeg portala, Žika Bogdanović, najbolje pojedince takmičenja nagradio vrednim rukometnim štivom, biografijom Kirila Lazarova.

Za naboljeg golmana proglašen je Vuk Samardžija iz Novog Beograda. Najbolji strelac bio je Vuk Dabić iz Pinki Tajgersa, a MVP priznanje poneo je igrač Rakovice, Matej Vukanić.

Za prvi javni nastup rukometa 3 na 4, opšta ocena je veoma visoka. Sledeći test biće još izazovniji – u jeku su pripreme za prvi seniorski turnir, zakazan za 22. jun u Velikoj Plani. Očekuje se da tada novu igru isprobaju rukometaši iz svih krajeva Srbije. 

Prijave su već otvorene, pišite nam.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Boki 16/04/2024 - 10:56

Podrzavam, ideja ok, koncept zanimljiv, za decu interesantno. Ali sve vreme me bode u oci koliko nasa deca nemaju pojma o rukometu, na trenutke je bilo muka gledati to. A pricam o osnovnim stvarima, kretanju,trcanju.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball