IHF: Cindrić i Duvnjak u izboru za najboljeg igrača 2017 - Balkan-Handball.com
Naslovna Projekti IHF: Cindrić i Duvnjak u izboru za najboljeg igrača 2017

IHF: Cindrić i Duvnjak u izboru za najboljeg igrača 2017

Marko Marjanović
0 komentar

Međunarodna rukometna Federacija (IHF) nominovala je po pet rukometaša i rukometašica u tradicionalnom izboru za najbolje u 2017. godini. Što se muške konkurencije tiče, jedina zemlja sa dva predstavnika je Hrvatska. Pored Luke Cindrića koji za sobom ima fenomenalnih 12 meseci, među nominovanima, na opšte iznenađenje, nalazi se i Domagoj Duvnjak.

Rukometna veličina popularnog „Duleta“ nikada neće biti upitna, ali kompetentnost ekspert panela IHF-a, koji je uz selektore nacionalnih timova doneo odluku o nominovanima, mora biti, ako znamo da je Duvnjak veći deo 2017. godine proveo van terena. 

Hrvatski as, najbolji u ovom izboru 2013, izabran je u najbolju postavu Svestskog prvenstva 2017. u Francuskoj (iako je i tu malo igrao), koje je njegova reprezentacija završila na četvrtom mestu. Na klupskom nivou, u godini za nama osvojio je nacionalni kup sa Kilom.

Pored Cindrića i Duvnjaka, u izboru za najboljeg nalaze se još Nikola Karabatić, Sander Sagosen i Endi Šmid.

Pet nominovanih rukometašica u izboru za najbolju jesu Nora Mork, koju nećemo gledati na terenu narednih pola godine, Izabel Gulden, Stine Oftedal, Niki Grot i Kristina Neagu. Rumunska „princeza“ ima priliku da čak četvrti put osvoji prestižno priznanje.

Glasanje za medije i fanove otvoreno je do 20. februara, i ostvarivo na OVOM LINKU.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball