Novi maler: Nora Mork šest meseci van terena - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Novi maler: Nora Mork šest meseci van terena

Novi maler: Nora Mork šest meseci van terena

Marko Marjanović
0 komentar

Ponajbolja rukometašica današnjice, Nora Mork, doživela je u ponedeljak uveče povredu kolena zbog koje će morati da odsustvuje sa terena najmanje šest meseci. Ta nezgoda dogodila se tokom meča Lige šampiona u kojem je Đer lako savladao Nikombing sa 32:23, a prvak Evrope je u međuvremenu već pronašao zamenu za ubojitog desnog beka u vidu Španjolke Mireje Gonzales, koja dolazi na pozajmicu iz ERD-a do kraja sezone.

Prilikom realizacije kontra napada i postizanja svog osmog gola, Nora je nezgodno doskočila i ostala da leži na terenu. U suzama je besno udarala o gerflor i već tada stavila svima do znanja da je u pitanju problem jako ozbiljne prirode. Portparol Đera je naknadno obavestio javnost da će odsustvo trajati najmanje pola godine, a Nora Mork je na svom Instagram profilu objavila da će se operisti već u sredu, 7. februara.

Njena zamena, Mireja Gonzales, neće moći da pomogne timu u EHF Ligi šampiona pre četvrtfinalne faze. Inače, Nora Mork je ponovo nominovana u izboru za najbolju rukometašicu godine (2017), zajedno sa svojim saigračicama Niki Grot i Stine Oftedal, odnosno Kristinom Neagu i Izabel Gulden.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball