Balkan-Handball.com

„MI DOLAZIMO DECI“ – Akademija „Boris Dvoršek“ za 10 meseci sa 460 polaznika

Škola rukometa, turniri, Kamp, sve to pod imenom rukometne akademije „Boris Dvoršek“ koja je sa radom započela 15. septembra prošle godine. Idejni tvorac, po kome ovaj projekat nosi i naziv, nekadašnji trener PPD Zagreb i banjalučkog Borca, Bota Dvoršek, uz pomoć svog tima u kome Nenad Šoštarić ima ulogu glavnog trenera, okupio je na 16 lokacija u okolini Zagreba 460 devojčica i dečaka koji su se opredelili za rukomet u generacijama 2005-09 (na nekim lokacijama su tu i stariji od 2002. do 2004. godišta).

  • Naš moto je da mi dolazimo djeci, zato i jesmo na lokacijama gdje rukometa baš i nije bilo. Dolaskom djeci omogućujemo im da se bave rukometom i da su uključeni u sport i to u svom gradu, u svojoj školi, a roditeljima dajemo prednost da ne moraju nigdje voziti djecu daleko na treninge. Na svim lokacijama radimo 2-3 treninga tjedno, imamo svoje interne turnire i ligu, imamo svoj kamp koji će ove godine biti u periodu 29.8.-02.09. Tu nam mogu doći deca iz bilo koje zemlje ili kluba u Evropi – kaže Dvoršek i dodaje:
  •  Imamo i tri velika turnira za Božić, Uskrs i na kraju sezone. Prva sezona prošla je jako dobro, u drugoj nam je plan širiti se i upisati novu djecu. I ono važno, mi nismo nikome konkurencija, ne želimo biti klub nego rukometna škola i baza rukometnim klubovima koji će od nas dobivati djecu za klupske potrebe i natjecanja. Naš cilj je animirati djecu za rukomet, da zavole ovaj sport, da nauče osnove rukometa. Ono što je naša prednost u odnosu na klubove što su naši treneri bas ono što fali u rukometu, a to je da su učitelji i da uče djecu rukometu. Oni nisu opterećeni ganjanjem rezultata što nam omogućava da zaista djecu naučimo ne samo rukometu nego i sportskoj kulturi – zaključuje Dvoršek priču za Balkan-Handball.com.

Priliku da se uvere u to imaće svi oni rukometni klinci i klinceze koji se prijave za Kamp u Dugoj Uvali na samoj završetku leta.

Više informacija na FB stranici rukometne akademije „Boris Dvoršek“.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *