Novi pogled na rukomet: Održan prvi seniorski turnir u 3x4 rukometu - "SERBIA OPEN"! - Balkan-Handball.com
Naslovna Projekti Novi pogled na rukomet: Održan prvi seniorski turnir u 3×4 rukometu – „SERBIA OPEN“!

Novi pogled na rukomet: Održan prvi seniorski turnir u 3×4 rukometu – „SERBIA OPEN“!

Marko Marjanović
0 komentar

Nova verzija rukometne igre, „3X4 HANDBALL“, doživela je svetsku premijeru u Velikoj Plani. Taj 22. jun mogao bi postati istorijski datum u rukometnim almanasima, ukoliko potencijal ovog projekta bude bio globalno prepoznat, kao što su ga prepoznali čelnici pomenutog grada, obezbedivši široku logističku, i još širu finansijsku podršku za realizaciju ideje potekle iz naše redakcije.

Uprkos ogromnoj vrućini, radoznali, igre i druženja željni rukometaši iz mnogih krajeva zemlje, a bilo je među njima i dobro poznatih, momaka reprezentativnog kalibra, oprobali su se u igri na jedan gol po specijalnim pravilima mesecima oblikovanih u BALKAN-HANDBALL radionici. 

Učesnicima od Beograda do Zaječara, kao i specijalnim gostima dobrodošlicu je poželeo predsednik opštine Velika Plana Strahinja Pavešković, a potom i idejni tvorci ove novotarije, Žika Bogdanović i Marko Marjanović.

Takmičarski deo bio je jako zanimljiv. Nekoliko ekipa dali su rukometni klubovi, poput domaćina i suorganizatora RK Morava, RK Zaječar, RK Novi Beograd i RK Osipaonica, dok su ostatak rostera činili timovi sastavljeni od igrača iz raznih krajeva. Rukometaši su se brzo adaptirali na igru na jedan gol, pod posebnim pravilima po kojima se, na primer, jednim pogotkom može zaraditi i dva poena, i po kojima čak i golman može doneti poen svojoj ekipi.

Gosti promoteri bili su Vladimir Cupara, Sanja Radosavljević i profesor Zoran Valdevit. Zajedno sa organizatorima, igračima i publikom, dele utisak da ovakva forma može biti ne samo sjajna zabava, već da poseduje i ozbiljan takmičarski, komercijalni potencijal.

Pre svega, i te kako može biti podsticajna mladim sportistima da uplove u rukometne vode, i pomogne ovom sportu da vrati svoje mesto u hijerarhiji. 

Prvi SERBIA OPEN osvojila je ekipa „Kolege“, pobedivši u finalu „Matrix“. Treće mesto osvojila je RK Morava, trijumfom nad timom „Jagodina/Lokomotiva“.

Individualna priznanja zavredila su, širom auditorijumu dobro poznata imena. 

Za najboljeg golmana izabran je prekaljeni Darko Dimitrijević (Kolege), najbolji strelac bio je nekadašnji reprezentativac, još uvek aktivni levoruki bombarder Aleksandar Stojanović (Jagodina Lokomotiva), a najkorisniji igrač (MVP) nezaustavljivi Aleksa Maksić (Matrix).

Pravdu je delio renomirani superligaški tandem koji se vraća na scenu nakon skoro godinu dana pauze – Miloš i Đorđe Jevtić. 

Cilj je jasan – promocija, pa globalizacija. 

SERBIA OPEN 2024

GRUPA A:
Jagodina Lokomotiva 5 
RK Morava 5 
RK Zaječar 2
Čke Beogradske 0

1.kolo

RK Morava vs Čke Beogradske 14:12

Jagodina Lokomotiva vs RK Zaječar 16:9

2.kolo

RK Morava vs Jagodina Lokomotiva 11:11

RK Zaječar vs Čke Beogradske 16:13

3.kolo

RK Morava vs RK Zaječar 13:10

Čke Beogradske vs Jagodina Lokomotiva 6:13

GRUPA B:
Kolege 4
Matrix 4
RK Osipaonica 2
RK Novi Beograd 2

1.kolo

Kolege vs RK Osipaonica 10:9

RK Novi Beograd vs Matrix 14:10

2.kolo

Kolege vs RK Novi Beograd 17:11

RK Osipaonica vs Matrix 6:12

3.kolo

Kolege vs Matrix 10:13

RK Osipaonica vs RK Novi Beograd 12:10

Za sedmo mesto

Čke Beogradske vs RK Novi Beograd 7:18

Za peto mesto

RK Zaječar vs RK Osipaonica 13:10

POLUFINALE 1

Jagodina Lokomotiva vs Matrix 12:13

POLUFINALE 2

Kolege vs RK Morava 12:9

ZA TREĆE MESTO

RK Morava vs Jagodina Lokomotiva 13:11

FINALE

Matrix vs Kolege 7:15

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball