Balkan-Handball.com

Španija prejaka za indisponirane Crnogorke

Srebrne iz Londona nisu bile ni senka ekipe koja pretenduje na medalju u Riju! Reprezentativke Crne Gore odigrale su jedan od najlošijih mečeva na otvaranju olimpijskog turnira i potpuno zasluženo su poražene od Španije 19:25 (10:14). Gotovo ništa nije funkcionisalo u timu Dragana Adžića, počevši od indisponirane povratnice u rukomet, Bojane Popović (bez gola), koja se gubila po terenu u serijih tehničkih grešaka i nelogičnosti.

Sam start doneo je Španiju kakvu poznajemo – jako motivisanu, rastrčanu i borbenu. U 17. minutu crnogorska klupa je morala da reaguje jer je na semaforu pisalo 4:9. Mučenje bekovskog dvojca Popović – Bulatović, najbolje se odslikava kroz podatak da je u tih 17 minuta samo jedan gol postignut sa bekovskih pozicija.

Tek ulaskom Milene Raičević i Đurđine Jauković, crnogorski napad više nije bio „pročitan“, pa je i serija lakih golova Španije polako krenula da jenjava.

Ni nastavak nije doneo ništa bolje. Kao da su „od početka“ krenule crnogorske rukometašice. Toliko tehničkih grešaka nije moglo da ostane nekažnjeno. I odbrana je popustila, Kabral i drugarice su brzim prenosom lopte pravile puno problema Lazović, Anđeli Bulatović i drugaricama kojima nije bio dan. Utakmica je bila gotova u 52. minutu pri rezultatu 15:23

Kod Crnogorki Katarina Bulatović je postigla pet, pratile su je Jovanka Radičević i Radmila Petrović sa po 4. U pobedničkom timu Pinedo, Pena, Kabral i Alberto su postigle po četiri.

Crnogorke će priliku za popravni  u paklenoj grupi sa Brazlkama i Norvežankama imati protiv Angole – u utorak od 2.50 ujutru.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *