Balkan-Handball.com

Atomskih 45 minuta Crne Gore dovoljno za Ruskinje

Prvih 40 atomskih minuta Crne Gore u Vršcu, bilo je dovoljno da se upišu bodovi protiv Rusije 30:27 (20:14) u drugom kolu preliminarne faze. Praktično sa četiri beka, koji je svaki ponaosob dao svoj doprinos, ali nije preterano blistao, Crnogorke su zahvaljujući sjajnoj odbrani i odličnoj kontri, napunile mrežu Rusije do 45. minuta, kada je na semaforu pisalo 28:18. Spori ruski bekovi, nisu imali šta da traže u duelima sa “osicama” u odbrani selekcije u belim dresovima. Tek kada je razlika postala dvocifrena, a kojoj je prethodila ubitačna serija s kraja prvog poluvremena, kada su Crnogorke postigle pet golova za četiri minuta (14:13 – 19:13), došlo je do kočnice, što su Ruskinje iskoristile i izbegle katastrofu.

STATISTIKA

U 50. minutu, bilo je 28:23, a Dragan Adžić je bio primoran da zatraži tajm-aut i podseti svoje devojke da meč nije gotovo. Naleti Rusije su bili zaustavljeni, a sve u svemu, olimpijske vicešampionke su postigle dva gola u poslednjih 15 minuta meča.

Najefikasnije su bile maestralna Jovanka Radičević (6) i Katarina Bulatović (6), dok je Milena Knežević postigla pogodak manje.  Kod Rusije, Ludmila Postnova je postigla pet pogodaka.

Crna Gora je ovom pobedom osigurala plasman u TOP 12 i igraće u narednoj fazi u Novom Sadu.

TABELA:
CRNA GORA 4
RUSIJA 2
RUMUNIJA 1
ISLAND 0

photo: ehf-euro.com

One Comment

  1. Pingback: Crnogorke briljiraju, Mara Jovanović: “Borbeni duh je na prvom mestu” :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *