Balkan-Handball.com

Červar nakon Angole: Ne ponovilo se ovakvo prvenstvo!

Nakon trijumfa reprezentacije Hrvatske nad Angolom 28:20, prvog za ovaj tim na 27. Svetskom prvenstvu u Egiptu, prvi je pred kamere RTL-a izašao selektor Lino Červar.

-Ne treba slaviti, bilo je dobrih momenata danas. Pokazana je velika želja, veća nego u prethodnom meču. Na ovom prvenstvu postoje dve vrste reprezentacija, one koje nisu bile u izolaciji nego su trenirale celu godinu. Zato imamo problema sa pripremom, nismo top pripremljeni. Rusi i Slovenci lete po terenu jer su igrali svoja prvenstva, a mi nismo. Ne ponovilo se ovakvo prvenstvo –  rekao je Červar, i dodao:

-Ovo malo vremena što smo zajedno koristimo da treniramo i za sledeću utakmicu. Bilo je padova i uspona, ali pokazali smo želju. Bilo je nervoze jer smo se u prvoj utakmici izvukli. Utakmica s Katarom biće jako teška, ali moramo se podići. Hrvatska je pokazala ko je u Štokholmu i u Austriji, a ovo je juha. IHF je napravio veliku stvar što je okupio 32 reprezentacije i šalje poruku ljudima da se mora ići dalje. Kako će ovde biti kvaliteta kad su reprezentacije saznale dva dana pre prvenstva da će učestvovati i tražile avione 20 sati pre prvenstva po Evropi da bi mogli da stignu u Kairo. Pravi kvalitet će se videti tek u Tokiju – zaključio je iskusni stručnjak.

PRIDRUŽI SE VIBER ZAJEDNICI BALKAN-HANDBALL.COM

PRATI BALKAN-HANDBALL.COM NA INSTAGRAMU

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *