Balkan-Handball.com

Česi kupuju vreme, put odložen za sredu ujutru

Velike probleme sa zaraženim igračima ima reprezentacija Češke pred odlazak na 27. Svetsko prvensvo u Egipat. Ekipa je trebalo da poleti za Afriku u utorak, ali je polazak pomeren za sredu ujutru, jer još nije poznato ko će od rukometaši, stručnog štaba i drugih članova delegacije moći da se nađe u avionu.

Česi muku muče sa koronavirusom od početka januara. Zbog toga su odloženi i kvalifikacioni mečevi sa Farskim Ostrvima. Poslednje testiranje otkrilo je da su zaražena devet igrača i šest članova stručnog štaba, među kojima je i selektorski tandem Kubeš-Filip.

Za vikend se reprezentaciji pridružilo devet novih igrača, naknadno pozvanih nakon rezultata testova, ali njihova imena češka Federacija nije objavila. Jasno je da su u pitanju igrači iz domaćeg šampionata. 

Još uvek nije poznato u kojem će sastavu, sa koliko igrača, i da li će uopšte Česi otputovati za Egipat, mada su male šanse da neće, ako znamo da će Amerikanci sa 12 igrača krenuti na Mondijal.

Česi će u utorak dobiti rezultate novih testova, i na osnovnu njih će biti zaključen sastav tima. Samo oni sa negativnim rezultatima moći će da se nađu u avionu, a odmah po sletanju u Egipat moraće ponovo da se testiraju, i da budu izolovani u hotelskim sobama do rezultata testova.

Češka bi u četvrtak trebalo da igra prvi meč protiv Švedske, zatim u subotu protiv Egipta, a u ponedeljak protiv Čilea. 

Kompletan raspored i satnicu prve runde možete pogledati OVDE.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *