Balkan-Handball.com

Vujin: Paklen februar čeka Vardar, pripreme počinjemo od nule

Ekipa Vardara je počela sa pripremama za drugi deo sezone, koji će početi paklenim rasporedom u februaru. Naime, makedonski šampion će u drugom mesecu nove godine odigrati čak 10 mečeva, od toga sedam u EHF Ligi šampiona. Prvak Evrope iz 2019. je tim sa najmanje odigranih utakmica u dosadašnjem toku elitnog takmičenja, i to će morati da nadoknadi za kratko vreme.

Jedan od najiskusniji u skopskom timu, Marko Vujin, ističe da Vardaru predstoje ključni izazovi u ovoj sezoni.

-Prvi deo sezone je prošao tako kako je prošao. Nismo zadovoljni, pre svega brojem odigranih utakmica. Dva ili tri puta nam se dogodilo da su nas problemi oko koronavirusa omeli baš u periodu kada smo dostigli adekvatnu formu. Praktično počinjemo pripreme od nule, a to nije nimalo lako ako očekujete dobre rezultate.

-Zato moramo da odradimo vrhunske pripreme tokom januara. Mnogi od nas su se suočili sa virusom, ali je to sada za nama. Moramo ozbiljno da se spremimo, pred nama je paklen februar, imaćemo mnogo važnih utakmica. U svojim prethodnim klubovima sam tokom  karijere naučio da su istinski izazovi tek u drugom delu sezone, tada se osvajaju i gube titule. Mnogo je primera ekipa koje su briljirale u prvom, a podbacile u drugom delu sezone. Ali, ima i onih koju su činili suprotno. Mi se spremamo za to da budemo najbolji kada je najvažnije – rekao je srpski desni bek pred početak priprema. 

Vardar će najpre 28. februara igrati sa Vojvodinom, a potom i sa Nekseom u okviru SEHA Gasprom lige. Zatim, od 4. do 25. februara, odigraće čak sedam mečeva EHF Lige šampiona, od toga pet u gostima.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *