Balkan-Handball.com

Španija ponovo bolja, Nemci se opraštaju od četvrtfinala!

U derbiju dana, a u okviru prvog kola drugog kruga Svetskog prvenstva u Egiptu, reprezentacija Španije savladala je Nemačku 32:28 (16:13), napravivši tako odlučujući korak ka četvrtfinalu. S druge strane, oslabljeni sastav Alfreda Gislasona u igri za plasman među osam drži još samo teorija, u čije ostvarenje ni sami Nemci ne mogu poverovati.

Predvođeni Rodrigom Koralesom koji je do odmora sakupio 10 odbrana, Španci su kontrolisali igru i rezultat u prvih 30 minuta, vodili i sa četiri razlike, ali je početkom nastavka počeo i veliki preokret. 

Indisponiranog Volfa maestralno je zamenio veteran Biter, Kai Hefner je znalački rukovodio napadom, i Nemci su na polovini drugog poluvremena došli u fenomenalnu situaciju – vodili su 25:22.

Međutim, od tog trenutka, tim Alfreda Gislasona kao da nije postojao na terenu. Nakon tajm-auta Đordija Ribere razbranio se i Perez de Vargas koji je u međuvremenu stao na gol, i inicirao seriju prvaka Evrope od čak 6:0, za vođstvo Španije 28:25.

Ovoga puta, povratka Nemcima nije bilo. Ubrzo je na semaforu pisalo 31:26, i nemačke nade da mogu do dobrog rezultata na ovom turniru su nestale. Špancima će vrlo verovatno i izvesna pobeda nad Urugvajcima biti dovoljna za jedno od prva dva mesta u grupi.

ŠPANIJA – NEMAČKA 32:28 (16:13)

Španija: Angel Fernandez 6, Ferran Sole Sala 5, Alex Dujshebaev 5, Raul Entrerrios 4, Daniel Dujshebaev 3, Jorge Maqueda Peno 2, Adrian Figueras 2, Daniel Sarmiento 2, Joan Canellas 2, Aleix Gomez 1.

Nemačka: Timo Kastening 7, Kai Hafner 6, Johannes Golla 4, Marcel Schiller 3, Uwe Gensheimer 3, Philipp Weber 2, Paul Drux 2, Juri Knorr 1.

TABELA

Mađarska 6

Španija 5

Poljska 4

Nemačka 2

Brazil 1

Urugvaj 0

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *