BUDUĆNOST RUKOMETNOG CIRKUSA: Dogodine u Dizeldorfu, pa Hrvatska-Skandinavija! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

BUDUĆNOST RUKOMETNOG CIRKUSA: Dogodine u Dizeldorfu, pa Hrvatska-Skandinavija!

Pala je zavesa na Svetsko prvenstvo 2023 u Poljskoj i Švedskoj. I dok će se još neko vreme prigovarati IHF-u zbog odluke da napravi Prvenstvo u dve države koje geografski ne pripadaju istom regionu i da reprezentacije na dva dana menjaju države, pa se vraćaju u one iz kojih su otišli (slučaj Danske koja je na polufinale morala da ide iz Malmea u Gdanjsk), ni budućnost neće biti drugačija.

Evropsko prvenstvo 2024 za muškarce održaće se u Nemačkoj sa uvodnom utakmicom na stadionu u Dizeldorfu 10. januara za koji je već prodato 40.000 ulaznica.

Svetsko prvenstvo 2025 održaće se u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj. Finalna utakmica planirana je u Telenor Areni u Oslu kapaciteta 15.000 mesta.

Ni naredne godine nećemo pobeći iz Skandinavije. Evropsko prvenstvo 2026 održaće se u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj. Finalni vikend biće održan u Herningu, čuvenom po finalima EHF EURO 2014 i Svetskom prvenstvu 2019.

Svetsko prvenstvo 2027 za muškarce biće održano u Nemačkoj.

Tek Evropsko prvenstvo 2028 izvodi nas iz začaranog kruga. Domaćini će biti Švajcarska, Španija i Portugal. Kao moguće lokacije finalnog vikenda spominju se Madrid ili Barselona.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *