Tata Jan „na dnu“, sin Simon Pitlik na vrhu sveta! Pre tri godine govorio da mu je san da igra na Balkanu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Tata Jan „na dnu“, sin Simon Pitlik na vrhu sveta! Pre tri godine govorio da mu je san da igra na Balkanu

Simon Pitlik je dečko o kome priča rukometni svet. Levi bek reprezentacije Danske rođen u decembru 2000. godine odigrao je turnir iz snova i bacio u senku mnogo veća imena tamošnjeg rukometa koji slavi treći uzastopnu svetsku titulu kao niko pre.

Član danskog GOG-a sin je legendarnog trenera Jana Pitlika, koji je na ovom Prvenstvu vodio selekciju Saudijske Arabije. Kako je prošao govori podatak da je uspeo da savlada Maroko i Urugvaj i dođe do 29. mesta u konačnom plasmanu potvrdivši onu da je i „vrhunski trener bez igrača samo prosečan“. Čovek koji je osvojio šest medalja sa rukometašicama Danske, od toga dva olimpijska zlata u Sidneju i Atini, ima čime da se ponosi:

  • Nisam očekivao da će biti ovako dobar s obzirom da po prvi put igra ovako važno takmičenja na ovom nivou – rekao je ponosni tata Jan o svom nasledniku koji je briljirao u finalu pored Rasmusa Laugea.

A mladi Simon je do pre par godina želeo samo da zaigra na Balkanu, gde je i otac radio jedno vreme u ŽRK Vardar. To je makedonsim medijima izjavio tokom kadetskog SP 2019 u Skoplju:

  • Bio sam u Makedoniji i gledao Vardar. Bio sam impresioniran atmosferom i načinom igre. To sam doživeo kao dete i zato mi je veliki san da zaigram tamo. O tome dugo razmišljam. Dok neki sanjaju o Francuskoj, Španiji, Nemačkoj, ja sanjam da igram na Balkanu za nekoliko godina – rekao je pre samo tri, mladi Pitlik. 

Da li će mu se san ostvariti jednog dana?

FOTO: IHF, Rafal Oleksiewicz

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *