Tata Jan "na dnu", sin Simon Pitlik na vrhu sveta! Pre tri godine govorio da mu je san da igra na Balkanu - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 Tata Jan „na dnu“, sin Simon Pitlik na vrhu sveta! Pre tri godine govorio da mu je san da igra na Balkanu

Tata Jan „na dnu“, sin Simon Pitlik na vrhu sveta! Pre tri godine govorio da mu je san da igra na Balkanu

zika.bogdanovic
1 komentar

Simon Pitlik je dečko o kome priča rukometni svet. Levi bek reprezentacije Danske rođen u decembru 2000. godine odigrao je turnir iz snova i bacio u senku mnogo veća imena tamošnjeg rukometa koji slavi treći uzastopnu svetsku titulu kao niko pre.

Član danskog GOG-a sin je legendarnog trenera Jana Pitlika, koji je na ovom Prvenstvu vodio selekciju Saudijske Arabije. Kako je prošao govori podatak da je uspeo da savlada Maroko i Urugvaj i dođe do 29. mesta u konačnom plasmanu potvrdivši onu da je i „vrhunski trener bez igrača samo prosečan“. Čovek koji je osvojio šest medalja sa rukometašicama Danske, od toga dva olimpijska zlata u Sidneju i Atini, ima čime da se ponosi:

  • Nisam očekivao da će biti ovako dobar s obzirom da po prvi put igra ovako važno takmičenja na ovom nivou – rekao je ponosni tata Jan o svom nasledniku koji je briljirao u finalu pored Rasmusa Laugea.

A mladi Simon je do pre par godina želeo samo da zaigra na Balkanu, gde je i otac radio jedno vreme u ŽRK Vardar. To je makedonsim medijima izjavio tokom kadetskog SP 2019 u Skoplju:

  • Bio sam u Makedoniji i gledao Vardar. Bio sam impresioniran atmosferom i načinom igre. To sam doživeo kao dete i zato mi je veliki san da zaigram tamo. O tome dugo razmišljam. Dok neki sanjaju o Francuskoj, Španiji, Nemačkoj, ja sanjam da igram na Balkanu za nekoliko godina – rekao je pre samo tri, mladi Pitlik. 

Da li će mu se san ostvariti jednog dana?

FOTO: IHF, Rafal Oleksiewicz

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball