Balkan-Handball.com

Kristijan Berge: Mirhol naše oružje za agresivne Nemce!

Pametna igra u napadu, čvrsta u odbrani, odvojila je Norvešku od Nemačke 31:25 u polufinalu Svetskog prvenstva i najavila nordijsko finale u nedelju u Herningu. Trener pobednik Kristijan Berge imaće drugu šansu da sa svojim igračima dođe do svetske krune. Na njegovu žalost, opet će to morati da uradi na terenu domaćina. Posle Francuske u Bersiju 2017, Sagosen, Mirhol i ekipa izlaze na crtu Hansenu i Landinu pred 15.000 Danaca:

  • Bila je dobra utakmica, velika borba, želeli smo da trčimo svih 60 minuta, istrajali smo u tome, iako su na kraju momci bili veoma umorni. Bilo je neizvesno, ali smo prelomili na kraju. Veoma sam zadovoljan – rekao je Berge i dodao da je insistiranje na saradnji između Sandera Sagosena i Bjarte Mirhola na „crti“ bio deo taktike:
  • Videli smo na startu da će Nemačka igrati veoma agresivnu odbranu. Probali smo drugačije na startu, a onda smo se odlučili da ne igramo 1 na 1, jer smo zaustavljani u svakom pokušaju. Znali smo da je Bjarte naša šansa na liniji u situaciji kada Nemci igraju agresivno na naše bekove. Bio je odličan i jak. To je bio deo taktike – rekao je Berge i najavio finale sa Dancima:
  • Izgubili smo već jednom od njih na ovom turniru. Nismo bili ni blizu, ali probaćemo da ostvarimo bolji rezultat.

Selektor reprezentacije Nemačke, Kristijan Prokop, morao je da prizna poraz:

  • Čestitke Norvežanima na potpuno zasluženom ulasku u finale. Igrali su jako i pametno, dok mi nismo igrali na optimumu i prema planu dogovorenom pre meča. Veoma smo razočarani u trenutku, ali još uvek imamo svoje ciljeve i uradićemo sve da se podignemo protiv Francuske za bronzu.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *