Bertus Servas negirao "razbacivanje milionima" za Volfa: Pa to je blizu našeg godišnjeg budžeta... - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi Bertus Servas negirao „razbacivanje milionima“ za Volfa: Pa to je blizu našeg godišnjeg budžeta…

Bertus Servas negirao „razbacivanje milionima“ za Volfa: Pa to je blizu našeg godišnjeg budžeta…

zika.bogdanovic
0 komentar

Da li je transfer Andreasa Volfa najveći dil u istoriji rukometa, na tu vest, koja se proširila samo i isključivo na prostorima EX-YU medija, odgovorio je „alfa i omega“ poljskog PGE Vive Kielcea, Bertus Servas, u izjavi za Handball-Planet.com: 

  • Sume koje se spominju vrlo su blizu našeg godišnjeg budžeta. Mi već imamo dva golmana za narednu sezonu, a Andreas Volf je planiran za leto 2019. U svakom slučaju, mi ne nudimo tako visoke plate igračima. Sve te stvari su samo spekulacije – rekao je harizmatični Poljak odgovarajući na pitanje „da li Andreas Volf stiže na leto 2019. godine u Poljsku kao slobodan igrač?“, s obzirom da mu upravo tada ističe ugovor sa Nemcima, a da u narednoj sezoni klub ima pod ugovorom dva golmana – Filipa Ivića i Vladimira Cuparu, koji stiže iz španskog Ademar Leona.

Da podsetimo, mediji, počevši od Hrvatske, objavili su vest da će obeštećenje koje će Poljaci platiti Kilu iznositi 3.000.000 eura, što bi srušilo rekordan prelazak Nikole Karabatića iz Barselone u PSŽ (dva miliona). Kako su Poljaci objavili da je dogovor postignut od 2019. godine, a ne od naredne, tako je praktično postalo jasno da oni Kilu ništa ne duguju, s obzirom da Volf dolazi po isteku ugovora!? 

Novinari kao novinari, željni klikova, prenebregnuli su činjenicu da je klub objavio da igrač dolazi u trenutku kada je praktično slobodan igrač.

Uz tri miliona, plata od milion evra na godišnjem nivou, takođe bi se svrstala u red najvećih u svetu rukometa. Za četiri godine, to bi praktično značilo da bi Volf koštao Kielce astronomskih 7.000.000, što je i jeste blizu sezonskog budžeta, o kome je Servas govorio. U međuvremenu, Kil je na svom sajtu objavio vest iz Kieler Nachrichtena, u kojoj stoji da je Volfova plata 20.000 evra bruto, što je nesrazmerno malo sve što bi mogao da zaradi u Poljskoj.

http://www.handball-planet.com/wolffs-transfer-4-million-question-bertus-servaas-we-dont-offer-such-a-high-wages/

Sve ovo praktično sugeriše da od najvećeg transfera nema ništa, barem što se tiče obeštećenja, odnosno, da je termin „fake news“ ušao u rukomet na velika vrata. I to treba uzeti sa rezervom, jer postoji realna opcija da se Volf, kako to obično biva, rastane sa Kilom već narednog leta, odnosno, da Nemci pokušaju da zarade nešto od nezadovoljnog igrača koga su kupili od Veclara 2016. godine.

Niko ne želi da trpi nesrećnu zvezdu u svojim redovima, još ako može da se zaradi na njemu, plus, što se Nemačkom pronela informacija da je u „Zebrama“ zamena već pronađena, odnosno, da će novi član Kila postati Johanes Biter već narednog leta. Kako i da li će se situacija preokrenuti, da li će Kilce uzeti i trećeg internacionalca između stativa pod ugovor u jednoj sezoni, možemo samo da nagađamo ili da verujemo rečima prvog čoveka poljskog kluba….

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball