Balkan-Handball.com

INTERVJU NEDELJE – Ivan Nikčević: Rukomet je odavno postao način života

Neke intervjue besmisleno je nazivati kao šansom da se zaključi jedna karijera, pogotovo kada je taj neko još uvek kvalitetan kao i pre 10 godina, a sa istim odnosom prema igri kao i pre 20, kada ste ga prvi put gledali. Bilo kako bilo, ponoćni razgovori, kao ovaj iz Skoplja, prilika su da se na miru sumiraju neke stvari i ostave hroničarima rukometne prošlosti. Oni su i šansa da se još jednom baci svetlo na jednu plodonosnu karijeru. Takva je bila nekadašnjeg kapitena reprezentacije Srbije, Ivana Nikčevića (36), koji beleži nastupe na vrhunskom nivou u dresu lisabonskog Sportinga.

Momak iz Nikšića, prošao je sedam godina odrastanja u Crvenoj zvezdi, pa iskustvo ASOBAL-a (Altea, Portland San Antonio) u njegovim najboljim danima, sve do poljskih godina sa Manolom Kadenasom u Visli iz Plocka, i završne faze koja je počela u ambicioznom lisabonskom Sportingu. Kroz sve te godine nosio je i dres sa državnim grbom, od pretkvalifikacija 2007, preko srebrne i olimpijske 2012, do oproštaja sa kapitenskom trakom na EURO 2016.

O svemu tome, o onome što je propušteno, o lekcijama koje je naučio i trenerskoj karijeri za koju se priprema obrazovanjem u prethodne tri godine, popularni Nikac govorio je za Balkan-Handball.com.

 

 

One Comment

  1. Las

    04/10/2017 at 23:38

    Gospodin sportista!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *