Bitoljski Pelister sve jači - Hoće i Lapčevića - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi Bitoljski Pelister sve jači – Hoće i Lapčevića

Bitoljski Pelister sve jači – Hoće i Lapčevića

0 komentar

 Finalni turnir Kupa Makedonije, nagovestio je bolje dane za jedan od najslavnijih klubova iz vremena bivše Jugoslavije, Pelister iz Bitolja. Klub bogate tradicije, doživeo je sunovrat u poslednjih nekoliko godina, kada se i gasio, pa ponovo uspravljao, sve do mesta trećeg tima po jačini u nacionalnim okvirima. Sa povratkom Siljana Micevskog, čoveka, koji je u klubu ulagao i u vreme Ex-Yu, kao sponzora, stekli su se uslovi da klub napravi organizacijske i rezultatske pomake u sezoni, koja sledi. 

Na mesto trenera, stigao je nekadašnji jugoslovenski i crnogorski reprezentativac, Ratko Đurković, koji je na početku svoje trenerske karijere vodio Lovćen, kao i juniorsku reprezentaciju Crne Gore. Posle njega, dres su zadužili i pivotmen, Željko Jaćimović, nekadašnji igrač Partizana, koji dolazi iz Grčke, Petar Žujović, Revaz Čanturija, golman, Petar Misovski, levo krilo, Marko Vujović, kao i Hodor al Nahas iz Libana.

Prema navodima makedonskog "Sporta", rukovodstvo i stručni štab tima iz Bitolja, zainteresovani su i za bivšeg srpskog reprezentativca, iskusnog Ivana Lapčevića (35). Nekadašnji stub odbrane, a u prvom delu svoje karijere i odličan napadač Železničara, kasnije Gumersbaha, Barselone, Vesprema, prošlu sezonu je proveo u Španiji u dresu Puerto Sagunta. Kako je situacija u ASOBAL-u loša, a Župljanin dobio neprihvatljive uslove za nastavak saradnje, razlaz je bio neminovan. Da li će Lapčević pronaći klub na Zapadu, što mu je prioritet, ostaje da se vidi…

photo: rkpelister.weebly.com

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball