Juniorsko EP (ž): Hrvatska - Danska 22:33 - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanYouth handball Juniorsko EP (ž): Hrvatska – Danska 22:33

Juniorsko EP (ž): Hrvatska – Danska 22:33

0 komentar

zenski rukomet Hrvatska je izgubila od Danske na otvaranju EP-a rukometašica do 19 godina rezultatom koji je daleko od stvarnog stanja na parketu i daleko od realne situacije dviju ekipa.

Dankinje, koje su u Nizozemsku stigle kao prvakinje Europe do 17 godina iz 2009., dobile su ekipu Nenada Šoštarića 33:22, a na odmoru je bilo samo 13:12.

Ako ćemo suditi po rezultatu, nastavak je donio raspad sistema, ali onaj tko je gledao utakmicu (postoji livestream na službenoj stranici EP-a) zna da ovih +11 nije realno.

– Još oko 45. minute imali smo 2-3 gola zaostatka, ali u posljednjih pet minuta smo igrali jednom sa tri igračice, jednom sa četiri u polju, a utakmicu smo i završili sa četiri – reći će izbornik Nenad Šoštarić, aludirajući na suđenje koje je njegovu ekipu koštalo boljeg rezultata.

– Daleko od toga da sada tražim neki alibi, imali smo i mi svojih grešaka i propusta, ali garantiram da 80% isključenja koja smo dobili nisu bila za dvije minute. Mi smo igrali 16 minuta s igračem manje, Danska 6.

Dankinje su utakmicu otvorile puno bolje, već na startu napravile neku razliku, Hrvatska je imala velikih problema u obrani, a Razum na golu nije mogla ništa obraniti. No onda Šoštarić na gol stavlja Jukić, obrana 6-0 počinje funkcionirati, Hrvatska na krilima Jukić, te jučer odličnog lijevog krila, drske i hrabre Plahinek, te sa crte nepogrešive Katarine Ježić (na slici), koja je mogla i morala dobiti i poneku loptu više, hvata priključak. Danska je na odmor otišla tek sa 13:12 zahvaljujući golu iz kontre.

– Ovo je utakmica gdje se vidi da mi nismo igrali s tako jakim protivnicima, gdje nam nedostaje 10-ak ovakvih utakmica i onda vjerujem da bi sve bilo drugačije.

Šoštarić je od dvije glavne vanjske igračice, Marije Milić lijevo i Mile Toto na sredini dobio jako malo, naročito se to odnosi na Milić koja je puno toga pogubila i puno toga promašila. Uz to Hrvatskoj nedostaje desni vanjski, nema pravog ljevaka i to mora igrati dešnjakinja Dora Krsnik, koja je čak i lijepo prošla nekoliko puta, ali su danske vratarke imale odličan dan.

Ježić i Plahinek su zabile po 6 golova, vrlo dobra je bila Jukić na golu, barem do zadnjih 15-20 minuta, dok su kod Dankinja Burgaard i Aagaard zabile 9, odnosno 4 gola, a spomenimo i dansku širinu jer je svih 12 igračica treslo hrvatsku mrežu.

Danas Hrvatice čeka Mađarska (20h)…

– Imaju dvije odlične vanjske igračice Hornyak i Klivinyi, oko njih se sve vrti, vuku kontru, zabijaju, organiziraju napad. Lopta im je strašno brza, a našu šansu vidim u činjenici da im je obrana ipak slabija nego danska – reći će za kraj Šoštarić, koji dobro zna da bi eventualnom pobjedom zakoračio u drugi krug, u gornji dom EP-a. (M. Krasić)

Photo: novilist.hr 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball