Butulija podneo ostavku na mesto trenera juniora - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi Butulija podneo ostavku na mesto trenera juniora

Butulija podneo ostavku na mesto trenera juniora

0 komentar

 Trener juniorske rukometne reprezentacije Srbije, Igor Butulija, podneo je danas ostavku na tu funkciju, kao i na mesto pomoćnika selektora seniorske reprezentacije Srbije.

U saopštenju dostavljenom agenciji Beta, Butulija je objasnio da je to njegov moralni čin posle završenog Svetskog juniorskog prvenstva u Grcckoj, na kojem je Srbija zauzela 18. mesto.
Prema njegovim reccima, podneche kompletan izvesstaj o radu sa omladinskom reprezentacijom, u roku koji bude dogovoren sa rukovodstvom Rukometnog saveza Srbije (RSS).
"U posao trenera omladinske reprezentacije ušao sam veoma ozbiljno, sa ponosom i uneo sam mnogo rada i energije. Igrači i ja okupljali smo se u trenazznom centru RSS gotovo svakog ponedeljka i utorka", naveo je Butulija i dodao da je imao podršku i pomoć rukovodstva RSS.
On je istakao da je ubedjen da će "taj rad i utakmice" pomochi igraccima u njihovom razvoju i da će neki od njih biti u budućnosti oslonac seniorske reprezentacije.
"Tačna je izjava selektora seniorske reprezentacije Veselina Vukovića da me nije predložio za trenera juniora. Prema tome ne nalazim za shodno da njemu podnosim bilo kakav izveštaj. Predložio me je Stručni savet, izabrao Upravni odbor, a on tada još nije bio selektor", naveo je Butulija.
Prema njegovim rečima, posebno che se osvrnuti na činjenicu da je omladinska reprezentacija u poslednjih 15 meseci sa njim pobedila neke od najboljih svetskih reprezentacija – Island, Tunis, Sloveniju, Hrvatsku.
"Na zvaničnim utakmicama, posebno na Svetskom šampionatu dolazilo je do izvesnih blokada, pada u igri i rezultatu. Igrači nisu imali dovoljno medjunarodnog iskustva, jer se od kadetskog EP 2008. do prossle godine nisu ni okupljali", naveo je Butulija.
On je dodao da su igrači na SP napravili "izuzetno mnogo individualnih tehnicckih grešaka" i da je to predstavljalo veliki problem, kao i da če objasniti zbog čega je do toga dolazilo.
"Analiziraću u izveštaju zašto je najviše grešaka napravljeno u najkritičnijim trenucima, zašto su igrači bili najbolji na kvalifikacijama u Vršcu, a medju najgorima u Grcckoj, zašto loše igraju turnirske utakmice, a onda pobede najbolje", naveo je Butulija.
Prema njegovim rečima, u celu priccu ući će sportski "sa pravim moralnim načelima" i celu svoju dalju aktivnost usmeriće u korist rukometa u Srbiji.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball