Balkan-Handball.com

LETONSKI DŽIN U SKOPLJU: Dainis Kristopans stiže u Vardar?

Makedonski šampion RK Vardar ove sezone važi za jednog od favorita za plasman na Final4 EHF Lige šampiona u Kelnu. U Skoplju se, međutim, gleda i dalje, a tim se priprema za narednu sezonu. Prema saznanjima Balkan-Handball.com, novi član crveno-crnog tima iz makedonske prestonice od leta 2017. godine biće letonski džin Dainis Kristopans.

Najviši rukometaš u Evropi sa svojih 215 cm i 135 kg zameniće u timu Raula Gonzalesa Aleksa Dušebajeva, koji će se po završetku sezone priključiti timu svog oca – aktuelnim osvajačima EHF Lige šampiona – Vive Tauron Kielceu.

Kristopansa je skopska publika imala priliku da vidi već dva puta ove sezone, s obzirom da je nosi dres Meškova iz Bresta, u koji je stigao leta 2014.

Pre Belorusije, 26-godišnji desni bek nosio je dres Tatrana iz Prešova, gde je stigao 2009. godine.

Kristopansa će na istoj poziciji u Skoplju dočekati Španac Horhe Makeda, koji ima važeći ugovor sa Vardarom do 2018. godine.

Tržište što se tiče desnih bekova ne miruje, pa je tako Holger Glandorf odbio ponudu Barselone i odlučio da ostane u Flensburgu.

Ostaje otvoreno i pitanje kom će se rukometnom carstvu privoleti Kiril Lazarov. Makedonski as briljira i na startu ove sezone u paru sa mladim Francuzem Dikom Memom, a poznato je da mu ugovor ističe narednog leta.

FOTO: SEHA GAZPROM liga

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *