Nikola Perić na golu Crvene zvezde – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Nikola Perić na golu Crvene zvezde

Drugo pojačanje Crvene zvezde za narednu sezonu je mladi golman Nikola Perić, sin proslavljenog mu oca Dejana. Momak rođen 2003. godine, dolazi iz pančevačkog Dinama, a potpisao je trogodišnji ugovor.

Član je juniorske reprezentacije Srbije, sa kojom se trenutno nalazi u Portugalu na Evropskom prvenstvu. Kontinentalni šampionat je na programu od 7. do 17. jula 2022, a Srbija se nalazi u grupi D u kojoj će odmeriti snage sa selekcijama Nemačke, Islanda (28:28) i Italije. 

Nikola je imao od koga da upija znanje, a u Crvenoj zvezdi će raditi sa Željkom Hornjakom, poznatim rukometnim golmanom i trenerom golmana, koji će od nove sezone biti deo stručnog štaba Ratka Đurkovića. Pojačaće konkurenciju na golu uz Janka Gemaljevića i Dimitrija Jelića.

– Drago nam je što je Nikola sada u Crvenoj zvezdi. Mislim da je to divna stvar, sin je jednog od najboljih golmana svih vremena, Zvezdine legende i našeg prijatelja, Dejana Perića. Veliki je talenat, mi verujemo u njega, ali pred njim je i veliki rad. Imaće prostora za napredak u radu sa istaknutim trenerom, Željkom Hornjakom, istakao je generalni direktor Crvene zvezde Grundfos, Nenad Peruničić.

Talenat Nikole Perića potvrđuje i Dragan Škrbić, predsednik Upravnog odbora RK Crvena zvezda Grundfos.

– Prepoznali smo njegov talenat i to da može da poveća kvalitet i na golu i same ekipe, i to je prvi korak njegovog dolaska u Crvenu zvezdu. Sigurni smo da uz Željka Hornjaka može da napreduje. Porodična tradicija i njegov otac, Dejan Perić, legenda Crvene zvezde i rukometa su svakako dodatan motiv. Zvezda je naša kuća, kuća za sve nas. Uz njegov talenat verujemo da će nam pomoći da dođemo do zajedničkih ciljeva. Želim mu puno sreće.

Legendarni as Dejan Perić dres Crvene zvezde nosio je do 1993. godine, a zatim je usledio transfer u Atletiko iz Madrida. Karijeru je započeo u dresu Dinama iz Pančeva, a briljirao na golu Teukra, Celja punih devet godina, zatim Barselone i Vesprema i za kraj karijere ponovo Celja. Dva puta je bio prvak Evrope, uzastopni, sa Celjem i Barselonom. Bio je asistent, zatim i selektor reprezentacije Srbije (2014-2016), a kao trener golmana radio je u Vardaru, reprezentaciji Rusije i danas Fukseu iz Berlina.

– Srećan sam i izuzetno ponosan da je došlo do saradnje između Crvene zvezde i Nikole, što je usledio poziv Nenada Peruničića i Dragana Škrbića. U naredne tri godine će imati jedinstvenu priliku da napreduje i raste u velikom klubu, klubu sa ogromnom tradicijom i za svako poštovanje, velikom brendu kakav je Crvena zvezda. Siguran sam da će se u takvom okruženju, i ljudi koji vode klub i stručnog štaba – Nenada Peruničića, Dragana Škrbića, trenera Ratka Đurkovića, Željka Hornjaka i Ognjena Kajganića, i svojih saigrača, izboriti za svoju šansu. Niko nije postao šampion bez pritiska, ali nalazi se u klubu gde može da postane bolji čovek i sportista, i nadam se, ponese nezaboravne uspomene. Od mene će uvek imati zdravu, veliku i realnu podršku. Moram da izrazim moju ličnu zahvalnost Dinamu iz Pančeva, koji je prihvatio Nikolu po dolasku iz Slovenije, kroz Akademiju su prepoznali talenat i dali mu priliku da prethodne dve godine dobije šansu i na seniorskom nivou.

Od Perića do Perića na golu Crvene zvezde prošlo je 35 godina.

– Ja verujem u sudbinu, prošlo je tačno 35 godina kada sam iz Pančeva došao u Crvenu zvezdu, sada je Nikola u toj situaciji. U sportu i poslu nema kompromisa i sentimentalnosti. Ja bih bio presrećan, verujem da će tako i biti, uz Božji blagoslov, kada bi Nikola opravdao očekivanja u ovakvom klubu. Kao roditelju, meni je najbitniji razvoj njega kao mladog čoveka, na tom putu i razvoj kao golmana, opredeljenja koje je izabrao. Mislim da će u Crvenoj zvezdi napredovati uz Željka Hornjaka. Ja sam srećan i zadovoljan kada je i on srećan i zadovoljan. Srećan sam što je u Zvezdi, zaključio je jedan od najboljih golmana svih vremena, čiji je naslednik krenuo njegovim stopama.

One Comment

  1. Jagodinac

    20/07/2022 at 22:11

    Kako je lepo videti tatu da pomaze sinu u karijeri. Secamo se tate Bogosava koji je sinu pomogao da gradi karijeru u ZRK Dinamo Pancevo iako je tada bilo minimum dva golmana koja su imala isti ili veci kapacitet ali nisu imali tatu da ih stiti i gura u prvi tim i u tim RS Vojvodine. Tako sada tata Dejan pazi i cuva sina Nikolu. Dobra investicija mozda jednog dana dogura do nekog slovenackog kluba ili do Spanije. Zalim klince golmane koji sanjaju o Zvezdi koji su kvalitetni i radni ali nemaju tatu legendu pancevackog rukometa poput Bogosava ili srpskog rukometa poput Dejana. Malom Nikoli sve najbolje.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *