Balkan-Handball.com

POVRATAK POSLE 14 GODINA: Arpad Šterbik završava karijeru u Vespremu!

Naredne dve godine član mađarskog Vesprema biće Arpad Šterbik! Posle 14 godina, sjajni čuvar mreže iz Ade mađarskih korena, vratiće se u klub u kome je potvrdio svetsku klasu, nakon što ga je formirala škola kaćkog Jugovića koju je u pravcu Balatona napustio 2001. godine, piše Handball-Planet.com.

Tri godine u Vespremu, prvo finale EHF Lige šampiona, profilisale su Šterbika, koji je vrhunac dostigao u Španiji, gde je u 10 godina nastupao za Siudad Real, Barselonu i Atletiko Madrid.

Da nije za staro gvožđe, Šterbik je pokazao u Vardaru, gde i dalje predstavlja svetsku klasu, iako mu je 38. Sa makedonskim šampionom osvojio je i pehar EHF Lige šampiona prošle sezone.

Šterbik je sa Mađarima potpisao ugovor do leta 2020, pa je tako gotovo jasno da će mu Vesprem biti poslednja stanica u profesionalnoj karijeri. Na kraju ugovora, imaće 41 godinu…

Na kraju ugovora narednog leta sa Mađarima je Mirko Alilović. Još uvek nije poznato kakva će biti sudbina hrvatskog reprezentativca koji je u Vespremu ostavio trag u paru sa Rolandom Miklerom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *