Šveđanke ubedljivo do polufinala, Južna Koreja lak plen - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Šveđanke ubedljivo do polufinala, Južna Koreja lak plen

Šveđanke ubedljivo do polufinala, Južna Koreja lak plen

Marko Marjanović
0 komentar

Ženska reprezentacija Švedske plasirala se u polufinale olimpijskog turnira, pošto je lako i ubedljivo opravdala ulogu favorita u četvrtfinalnom duelu sa Južnom Korejom 39:30 (21:13).

Pitanje pobednika tima koji je najviše pokazao u dosadašnjem toku takmičenja, nije se postavljalo nijednog trenutku. Jedina neevropska selekcija među osam najboljih daleko je po kvalitetu od sastava Tomasa Aksnera, još dalje nego što konačan rezultat govori.

Dominacija „Tri Krune“ počela je od prog trenutka utakmice. Već nakon 8:2 bilo je jasno u kojem će se pravcu stvari razvijati, a na kraju je Koreja još i dobro prošla, ako se uzme u obzir da su Šveđanke u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena imale i +14 na svom kontu. Serijom 5:0 u samoj završnici, uspele su da ublaže poraz.

Sve švedske rukometašice, izuzimajući golmanke, upisale su se u strelce. Najefikasnije su bile Roberts, Stromberg i Blom sa po šest golova, dok su po četiri dodale Karlson, Hanson i Lundstrom. U poraženom taboru, istakle su se Kjungmin Kang sa osam i Jinđi Kim sa sedam pogodaka.

Švedska će u polufinalu igrati sa pobednikom poslednjeg četvrtfinalnog okršaja, u kojem se od 13.45 sastaju Francuska-Holandija. 

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball