SABATE VOLI HRVATSKE GOLMANE: Mirko Alilović u Visli posle 12 godina Mađarske - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi SABATE VOLI HRVATSKE GOLMANE: Mirko Alilović u Visli posle 12 godina Mađarske

SABATE VOLI HRVATSKE GOLMANE: Mirko Alilović u Visli posle 12 godina Mađarske

zika.bogdanovic
0 komentar

Posle 12 godina u Mađarskoj, Mirko Alilović (38), menja državu u kojoj će igrati.

Dugogodišnji hrvatski reprezentativac će posle sedam godina u Vespremu i pet u Pik Segedu, od narednog leta nositi dres poljske Visle iz Plocka gde će sarađivati sa svojim nekadašnjim trenerom Ćavijem Sabateom.

Aliloviće će činiti par sa mladim Marcelom Jastrebskim, devetnaestogodišnjim domaćim golmanom koji je ove nedelje bio prva zvezda tima u velikoj pobedi nad Magdeburgom.

Visla pod vođstvom nekadašnjeg trenera Vesprema beleži odlične rezultate. Prošlu sezonu završili su kao treći u EHF Ligi Evrope, bili blizu titule i osvojili domaći Kup u konkurenciji superjakog Kielcea. Tim iz Plocka se vratio u EHF Ligu šampiona gde je joj uvek u konkurenciji za plasman u nokaut fazu.

Pre Alilovića, na golu Visle stajala su još dva Hrvata, Ivan Stevanović i Kristijan Pilipović, koji se neočekivano brzo, posle samo par meseci vratio u Kadeten iz Šafhauzena.

Alilović je pre 2011. godine, kada je stigao u Mađarsku, branio sezonu u Celju Pivovarna Laško, pet u Ademar Leonu, gde je stigao iz matičnog Izviđača iz Ljubuškog.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball