Sakura Hauge stiže u Budućnost - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi Sakura Hauge stiže u Budućnost

Sakura Hauge stiže u Budućnost

Marko Marjanović
0 komentar

Golmanka koju su ljubitelji rukometa u Crnoj Gori dobro zapamtili kao glavnog protagonistu senzacionalnog poraza od Japana na Olimpijskim igrama u Tokiju, stiže u Budućnost Bemax.

Sakura Hauge, poznata i kao Sakura Kametani potpisala je ugovor sa dvostrukim šampionom Evrope i sedmo je pojačanje za narednu sezonu.
 
Rođena je u Norveškoj pre 37 godina, a od 2015. brani za reprezentaciju Japana, u Podgoricu stiže iz francuskog Bezansona. Počela je karijeru u norveškom prvoligašu Gnejstu. Branila je i za Nordstrand i Tertnes, a onda je pojačala ekipu koja je dobro poznata ovdašnjim ljubiteljima rukometa – Vajpers. Sa ekipom iz Kristijansanda osvojila je titulu prvaka Norveške 2018. godine, a iste sezone igrala je u finalu EHF kupa.
 
Nakon toga je pojačala danski Nikobing, a od 2019. je članica francuskog Bezansona.
 
Nosila je dres mlađih selekcija Norveške, ali nije dobila šansu da zaigra za seniorsku selekciju. Zato je 2015. godine pristupila japanskoj reprezentaciji, za koju od tada nastupa pod majčinim prezimenom – Kametani.
 
Za Japan je branila na 74 utakmice, protiv „Lavica“ u Tokiju je sakupila čak 21 odbranu.
 
Pre Hauge, Budućnost je potpisala crnogorske reprezentativke Đurđinu Jauković, Jelenu Despotović i Ninu Bulatović, Ruskinju Valeriju Kirdjaševu, Šveđanku Dženi Karlson i Francuskinju Aisatu Kujate.
 
Ugovore su produžileArmel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball