Šterbik potpisuje za Barsu? - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi Šterbik potpisuje za Barsu?

Šterbik potpisuje za Barsu?

0 komentar

Jedno od najburnijih leta na rukometnom tržištu, jedan od vrhunaca doživljava pred samo zatvaranje „berze“ i početak nove takmičarske sezone. Arpad Šterbik je igrač Barselone! To je siže vesti koja je objavljena u više španskih medija, po kojoj je u utorak u popodnevnim satima došlo do potpunog sporazuma između preostale dve strane u dogovoru. Enrik Masip je ranije privoleo Šterbika na gol „blau-grane“, a danas se sa tim složio i nekadašnji „Siudad Real“, danas popularne „Jorgandžije“.

Obeštećenje koje ide u prestonicu je, kako donosi „Marka“, oko 400.000 evra, a na kontu „Atletiko Madrida“ će ostati i novac koji je ostao u protekloj sezoni neisplaćen danas reprezentativnom španskom golmanu, dug koji će „biti zaboravljen“.
Šterbik bi potpis na papir mogao staviti u sredu, a to će verovatno biti signal da spolja vrata u dvorani pored „Kamp Nou“-a zatvori sjajni švedski golman Sjostrand koji postaje treći u „preferansu“ na golu „Barse“. Sjostrandu ugovor ističe dogodine, kada će na gol vladajućeg prvaka Evrope, kilskih „Zebri“, a sada će verovatno morati da pronadje neki „baj pas“ klub čiju će mrežu braniti u sezoni 2012/13. Verovatno ćemo već sutra znati ime novog kluba švedskog reprezentativca, a obzirom na potrebu da se sve završi u kratkom roku, pitanje je da li će se u kasu „Barselone“ sliti još neki evro obeštećenja ili će Katalonci, bez obzira što su za njega platili verovatno najveće obeštećenje ikada plaćeno za jednog golmana, biti zadovoljni da iz budžeta „izbrišu“ njegovu godišnju platu.
Postao sutra Sjostrand „poklon“ nekom klubu ili ne, tim transferom će se verovatno primiriti veliki „talas“ koji je pokrenuo prelazak Nađa u Vesprem, obzirom da je upravo novac koji su Mađari poslali u Barselonu delom preusmeren za Madrid, u kasu „Atletika“.
Mastilo se neće ni osušiti, a Šterbik će verovatno slušati zvižduke publike koja ga je podržavala proteklih godina, na meču Superkupa koji je na programu naredne subote. Biće to i dobra prilika da u novom dresu uzme trofej, kome se nada i Dušebajev, čovek sa kojim su, po nekim tvrdnjama, poremećneni odnosi i bili glavni povod za promenu sredine i odlazak Šterbika iz Madrida.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball