Zvanično: Rasmus Lauge u Silkeborgu od leta 2023! - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi Zvanično: Rasmus Lauge u Silkeborgu od leta 2023!

Zvanično: Rasmus Lauge u Silkeborgu od leta 2023!

Marko Marjanović
0 komentar

Kao što je i najavljeno prethodne sedmice, danski Silkeborg je ozvaničio povratak Rasmusa Laugea na leto 2023. godine. Reprezentativni srednji bek potpisao je petogodišnji ugovor sa klubom koji ga je kao tinejdžera lansirao u evropsku orbitu.

Put ga je dalje vodio kroz Kil i Flensburg, pre nego što je 2019. godine potpisao za Vesprem. Iako je prošle godine produžio ugovor do leta 2024,  neće ga odraditi do kraja, već će godinu dana ranije uslediti povratak u Dansku.

Od dolaska u Vesprem, Lauge je imao velikih problema sa povredom kolena, čak više godinu dana u komadu je bio van terena, a povratak u formu po povratku usporila je  povreda skočnog zgloba. Fenomenalni plejmejker bije bio u mogućnosti da Vespremu pruži ono zbog čega je angažovan, ali ima još više od godinu dana na raspolaganju da ostavlji dublji trag.

Danski mediji navode da je i Olborg „napao“ Laugeov potpis, i to mnogo bogatijom finansijskom ponudom, ali je Rasmus odabrao Silkeborg. 

Inače, razlog zbog kojeg se sve veći broj danskih internacionalaca vraća u domovinu jesu velike poreske olakšice koje zakon u ovoj zemlji daje svojim kompanijama i državljanima koji žele da se vrate nakon deset ili više godina rada u inostranstvu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball