Sandra Kolaković nije više trener Medicinara - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Sandra Kolaković nije više trener Medicinara

Sandra Kolaković nije više trener Medicinara

Marko Marjanović
0 komentar

Nakon lepog rezultata i plasmana u finale nacionalnog Kupa tokom vikenda za nama, u kojem je Jagodina ipak bila bolja, Sandra Kolaković je odlučila da podnese ostavku na mesto šefa stručnog štaba Medicinara iz Šapca.

Nekadašnja rukometašica, a u prethodne četiri sezone i trener Šapčanki, oglasila se saopštenjem na društvenim mrežama koje prenosimo u celosti:

Poštovani prijatelji, poštovani rukometni radnici, kolege, sportisti,

Pre četiri godine sam se vratila u svoj grad Šabac, u svoj matični klub „Medicinar“, iz ljubavi prema rukometu, gradu i klubu, sa namerom da organizaciono i kvalitativno pomognem napredak „Medicinara.“ Uz veliki entuzijatam, zajedno sa predsednikom Radukićem, uz velike napore, prepreke i odricanja, reorganizovali smo mlađe kategorije, podigli nivo uslova za rad i zivot u klubu. Strategija nam je bila da što više naših mladih igračica, kao i talentovanih igračica iz Srbije, zauzme mesto u seniorskom timu.

Mnoge od njih su vrlo brzo izborile mesta i u reprezentativnim selekcijama mlađih kategorija, tako da danas možemo biti ponosni na nastupe(Aleksandre Krstić, Une Obrenović, Tamare Kojić, Tamare Glišić, Aleksandre Vasić, Tamare Mandić, Nine Kažić, Lane Mijailović – RK “ Vojvodina“) u kadetskim i juniorskim selekcijama Srbije. Odnedavno imamo i seniorskog kandidata, Tomković Anu.
Za ove uspehe su zaslužni svi treneri mlađih kategorija i prvoga tima, uz kapitena Anu Radović koja se vratila rukometu, na naše insistiranje, da bi dala primer kvalitetom, posvećenošću i borbenošću.
Postepeno smo želeli da gradimo tim i klub i da jednog dana zaigramo finale ili osvojimo trofej u Srbiji.

Ove sezone smo uspeli u tome. Na putu do finala i u samom finalu, uprkos porazu, protiv Jagodine, prezentovali smo sav talenat i kvalitet naših igračica kao i kluba za koji smo se toliko zdušno borili sve ove godine. U razvoju i životu kluba, pa i svih nas koji u njemu radimo, postoje prelomne tačke kada treba donositi određene odluke na osnovu predviđanja, okolnosti, osećaja. Kod mene se upravo to desilo. Iz istog razloga iz kojeg sam se vratila u moj Medicinar, iz najiskrenije ljubavi, sada iz njega i odlazim. Nastupile su okolnosti u kojima ne mogu biti produktivna kao do sada i ne osećam da u takvim uslovima klubu mogu da dam doprinos kakav bih želela i koji sam do skora davala. Moja odluka je plod nagomilavanja situacija koje su stvorile ovaj moj osećaj.

Odluka nije ishitrena, nije plod ljutnje ili besa. Donela sam je pre polaska u Kraljevo, a saopštila predsedniku Radukiću, saradnicima i igračicama u svlačionici, neposredno nakon završetka finalne utakmice Kupa Srbije. Sigurna sam da će mi nedostajati rad sa mladim igračicama.

Rukomet je moja ljubav, ne nikako posao i naravno da će i dalje ovaj divan sport biti prisutan u mom životu. Zahvaljujem se svima u klubu, igračicama, kolegama, našim navijačima, novinarima, kao i svima sa kojim sam sarađivala u protekle divne četiri godine.

Igracicama i „Medicinaru“ želim sve najbolje u daljem sportskom i životnom razvoju i uvek će biti na posebnom mestu u mom srcu!

Ćerka proslavljenog Petra Fajfrića je prvi tim preuzela u leto 2018. godine. Prevodila ga je u nepune četiri sezone. Najveći uspeh u prvenstvu je četvrto mesto u sezoni 2019/20. odnosno finale Kupa ovog proleća.

foto: I. Veselinov – zv. fb strana Rukometnog saveza Srbije

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball