Balkan-Handball.com

NIKOLA PRCE se oprostio od „Zmajeva“: Bilo je svega, Island i Katar najlepše uspomene (Video)

I pre prvenstva se znalo da će ovde zaključiti reprezentativnu karijeru. U dostojanstvenom porazu od Španije 28:24, legendarni Nikola Prce odigrao je poslednju utakmicu u dresu Bosne i Hercegovine.

Momčina iz Čapljine koja će u avgustu napuniti 42. godine, dala je svoje srce i svoju dušu, da bi se izgradilo srce i dušu reprezentacije. Nikada se neće zaboraviti kako je odveo BiH na Svetsko prvenstvo u Katar 2015. godine.

-Nekako, kad nema tako previše naših ljudi, kad nema takvog osećaja da je zadnja utakmica i stvarno se ne osećam kao da je zadnja, ali jeste i to je to. Žao nam je što nismo završili to pobedom, bili smo stvarno blizu, igrali smo dobar meč, ali na kraju smo pali i to nas je koštalo pobede – rekao je Prce nakon utakmice.

Odluka o povlačenju se ne dovodi u pitanje…

-Ne ne, mislim da je zadnja profesionalno, a sada ovako, da li će biti nekih druženja sa ekipom, verovatno će biti. Mislim da je dosta, stvarno je dosta, šteta što nije završilo jednom pobedom protiv Španije, mislim da bi to bila jedna kruna i najlepši mogući osjećaj, ali i ovako mislim da smo odigrali korektnu utakmicu, izgubili četiri razlike, čestitam Špancima, a nama sretan put – ističe Prce. 

Na pitanje o najdražem momentu u nacionalnom timu, Prce nema dilemu.

-Odlazak u Katar i prvo Svetsko prvenstvo, prva utakmica sa Islandom mi je broj jedan u reprezentativnoj karijeri, prvi put je uvek najslađe, verovatno zbog toga. Najteži momenat – Skenderija 2008, utakmica sa Mađarskom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *