Nemanja Ilić: Iskoristićemo svaki dan priprema, imamo dobar raspored u Segedinu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Nemanja Ilić: Iskoristićemo svaki dan priprema, imamo dobar raspored u Segedinu!

 
Rukometaši Srbije započeli su trenažne aktivnosti u okviru završnih priprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj. Izabranike Tonija Đerone nakon veoma uspešne godine očekuju veliki izazovi na takmičnju najboljih ekipa Starog kontinenta počev od od 13. januara u Segedinu. „Orlovi“ će se u grupi C sastati sa ekipama Ukrajine, Hrvatske i Francuske, a do tada slede pripreme u Staroj Pazovi i dve kontrolne utakmice protiv reprezentacije Nemačke na gostujućem terenu – 7. i 9. januara 2022. godine.

Kapiten ekipe, Nemanja Ilić na početku završnih priprema ističe da svi željno iščekuju početak takmičenja:

– Jedva čekamo da otputujemo za Segedin, ovih pet dana prvog dela na okupu ćemo iskoristiti da se pripremimo i da se vratimo u trenažni proces posle male pauze, tako da ćemo se potruditi maksimalno da se pripremimo i da sačekamo još par igrača koji nam nedostaju.

U novembarskom okupljanju igrali ste prijateljsku utakmicu sa Slovačkom. Koliko vam je bila značajna za uigravanje, za ekipu, za isprobavanje nekih mlađih snaga?

– Značila je u svakom pogledu, odigrali smo sasvim dobro uprkos lošijem početku. Iznenađujuće dobro smo odreagovali na tu njihovu prednost u početku, preokrenuli smo i napravili razliku koju smo držali do samog kraja. Mislim da smo pobedili sa najvišom razlikom za vreme utakmice, tako da je to pozitivno. Videli smo neke nove igrače koji su se dobro pokazali, tako da je prošlo okupljanje bilo uspešno, kao i uostalom i svako prethodno tokom godine. Sve je u najboljem redu, značilo nam je dosta i za samopouzdanje i nastavljamo sa dobrim radom i željno iščekujemo 13. januar.

Koliko vam sve uspešne akcije i dobri rezultati u prethodnom periodu stvaraju pritisak pred takmičenje zbog velikih očekivanja?

– Takav je sport, uvek ima pritiska. Mislim da se momci dobro snalaze sa tim i da ne bi trebalo da nam predstavlja problem. Sami smo krivi za to. Ostvarujemo dobre rezultate sa ovim stručnim štabom, ljudima oko nas, Savezom , tako da idemo od utakmice do utakmice kao što smo i do sada radili i ne vidim razloga da bude problema.

Generalna proba pred Evropsko prvenstvo dvomeč sa Nemačkom:

– To će biti dobra kontrola, idemo tako da pobedimo, kao i do sada.

Rivali na Evropskom prvenstvu, redom Ukrajina, Hrvatska i Francuska:

– Mislim da je raspored dobar. Ukrajina se navodi kao slabiji protivnik, ali kao što sam već rekao, na Evropskom prvenstvu nema slabih ekipa, ne treba nikog da potcenimo. Pogotovo što to je prva utakmica na takmičenju, pa će samim tim biti najteža i moramo maksimalno da uđemo u meč kako bismo mogli da očekujemo nešto. Hrvatska i Francuska igraju međusobno u prvom kolu, tako da će i ta utakmica dosta pokazati. Idemo od utakmice do utakmice, imamo šanse i želimo d pokažemo da sve ide na bolje. Spremili smo se i spremaćemo se još malo koliko imamo vremena da prvo prođemo grupu pa onda da se borimo koliko možemo, zaključio je Nemanja Ilić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *