ŽENSKA SRLS: Izvor sve bliži "pol poziciji", plej of borba Inđije i Šapca - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet ŽENSKA SRLS: Izvor sve bliži „pol poziciji“, plej of borba Inđije i Šapca

ŽENSKA SRLS: Izvor sve bliži „pol poziciji“, plej of borba Inđije i Šapca

zika.bogdanovic
0 komentar

Četrnaesto kolo Super lige Srbije za rukometašice donelo je nekoliko zanimljivih rezultata koji u finišu trke za pozicije koje obezbeđuju borbu za plej of i plej aut mogu , ali ne moraju da budu presudne za konačan plasman pred završnicu grugog dela sezone posle koje će se 10 ekipa elitnog takmičenja boriti za titulu šampiona države (4 prvoplasirana tima) , odnosno za opstanak (ekipe od pete do desete pozicije na tabeli).

Šampionski sastav Radničkog iz Kragujevca ponovo se „okliznuo“ , ovoga puta u Nišu na gostovanju tradicionalno neogodnoj , i uvek opasnoj ekipi Naise. Tim trenera Radosavljevića , posle kiksa na domaćem parketu u sudaru sa Železničarom iz Inđije , kada su „tigrice“ najavljivale osvetu za remi iz prvog dela sezone a osvojile „samo bod“ , ostao je bez bodova i u sinoćnjem meču.  U veoma zanimljivom i dinamičnom meču , sa dosta rezultatskih preokreta , u 60 minuta igre Naisa je u većem delu utakmiice diktirala tempo i rezultat , imala prednost ali se šampionke nisu predavale. Posle rezultatske klackalice u prvih 30 minuta , i početnog vođstva domaćina ,  pa preokreta gošći  ,Naisa je na odmor otišla sa +3 , rezultatom 12:9 , posle serije od 4:0 ostvarene u periodu od 24 do 30 minuta.

U prvom delu nastavka utakmice ponovo je tim trenera Svetislava Jovanovića krenuo izuzetno dobro. Diktirale su nišlijke tempo i rezultat , prednost se kretala od +1 do + 3 pogotka , alli se Radnički nije predavao konstantno dišući za vrat ambicioznom domaćinu. Plod te upornosti stigao je u periodu od 45 minuta pa do 55-og kada su gošće preokrenule rezultatski utakmicu u svoju korist i povele sa tri gola razlike. Nešto više od  3 minuta pre kraja meča kragujevčanke su imale sve u svojim rukama , vodie su sa 23:26 a onda po ko zna koji put dozvolile protivniku da uzvrati istom merom , pa je Naisa identičnom serijom od 4:0 nešto manje od dva minuta pre kraja najpre , izjednačila rezultata na 26:26 , a zatim povela i sa 27:26 početkom 59-og minuta.U dramatičnoj završnici domaćin je osvojio oba boda golom kapitena Hristine Nedeljković u poslednjim trenucima utakmice. Imao je gostujući sastav devetarac za podelu plena ali je ostalo , na kraju 28:27.

Najefikasnije u redovima domaćina bile su Katarina Radović sa 8 golova i Anastaazija Đoković i Hristina Nedeljković sa po 5 pogodaka. 4 jedodala Maja Veljković , 3 gola postigla je Aleksandra Stefanović dva Aleksandra Pešić a jedan Teodora Zdravković.

Kod Radničkog preciznija od ostaalih bila je Anđela Janjušević sa 9 golova dok je Sandra Radović postigla 5. Po 4 pogotka posstigle su Ksenija Petrović i Marijana Tanić , gol manje upisala je reprezentativka Sanja Radosavljević dok su se po jednom u listu strelaca upisale: Andrijana Tatar i Marija Todorović Naisa je od 5 penala realizovala 3 (Hristina Nedeljković) , dok je Radnički od 6 sedmeraca realizovala 5 (Anđela Janjušević). Sudijski par Branka Marić i Zorica Mašić na 2 minuta isključio je 3 puta domaće igrače , dok su gošće prinudno odmarale čak 8 puta po 2 minuta.

Lider na tabeli , ekipa Izvora Bukovičke Banje ostao je jedini neporaženi tim ženske superice i posle 14-og kola. Aranđelovčanke su ubedljivo savladale ekipu Sloge iz Petrovca na Mlavi , mada konačan rezultat i rezultat na kraju prvog dela utakmice na daju takvu sliku sinoćnjeg duela koji je sa tribina SRC „Šumadija“  u Aranđelovcu posmatralo oko 600 gledalaca. Gošće su se pokazale kao izuzetan sastav i prava je štata što će najverovatnije u završnici sezone biti u grupi timova koji se bori za opstanak u ligi a ne među onima koji se bore za trofej.

U prvom poluvremenu ekipe su se smenjivale u vođstvu a nijedan tim nije imao više od dva gola razlike. Iako su bile u sastavu , trener Izvora Živojin Maksić nije mogao da računa na povređene igrače prve postave: desnog beka Anu Tomković , kružnog napadača Mariju Petrović i levo krilo Timeu Rabatu ali su ostale devojke „dodale gas“  u drugom poluvremenu i u periodu od 40-og do 52 minuta potpuno rezultatski demolirale gošće , napravile razliku + 9 i pitanje pobednikaa meča rešile i definitivno 9 minuta pre kraja utakmice kada je na semaforu stajao rezultat 29:20.

Bio je to signal za stručni štab domaćina da odmori najiskusnije što su dwebitantkinjeove sezone u Super lgi znalački iskoristile i serijom od 0:6 u periodu od 55 do 60-og minuta značajni ublažile poraz , pa je meč završen rezultatom 30:27.

Najefikasnija kod Izvora je bila , maestraalni kapiten Sanja Rajović sa 7 golova , Milca Danilović je dodala 6 pogodaka (3 iz penala) , po 4 gola postigle su Milica Anić i katarina Stanić dok su se po 3 puta u listu strelaca upisale Danijela Ilić i Ana Kojić. Aranđelovačka publika pozdravila je aplauzom svaki dobar potez oba tima , viđeno je nekoliko prelepih asistencija Milice Danilović,Danijele Ilić i Katarine Stanić kao i par minijatura golmana Izvora Ane Kačarević i Marijane Karić.

U ekipi Sloge 10 golova postigla je Vanja Đorđević (4 iz penala) , 6 puta mrežu Izvora zatresla je Jelena Terzić (1 iz penala) , gol manje upisala je Marija Pavlović , a 2 gola postigla je Milica Vranić. Po jedan pogodak postigle su:Marija Jovanović , Jovana Bogojević , Jelena Končar i Ivana Milošević.

Domaćin je od 5 penala realizovao 4 (Anić od 2 pokušaja 1 gol i Danilović 3 gola) , gošće su od 6 dosuđenih realizovale 5 sedmeraca (4 Vanja Đorđević iz 5 pokušaja i 1 Jelena Terzić). 4 isključenja imale su aranđelovčanke do su duplo više prinudno odmaraale gošće među kojima je Tina Kolundžić upisala 3 puta po 2 minuta kazne (crveni karton u 41 minutu).

Sve u svemu zaslužena pobeda domaćina koji već narednog vikenda gostuje u Španiji na Kanarskim Ostrvima gde će sa liderom španskog prvenstva , ekipom Rokasa Gran Kanarije odigrati obe utakmice ¼ finala Čelendž Kupa Evrope.

U ostalim utakmicama 14-og kola , u borbi za poziciju broj 4 na tabeli , još u petak Želeezničar je u Inđiji ubedljivo savladao direktnog konkurenta za plasman u plej of , ekipu šabačkog Medicinara rezultatom 33:26 , poluvrreme 16:11 , Kučevo je na svom terenu slavilo u meču sa Kikindom , sa konačnih +5 , rezultatom 29:24 , dok je tim trenera Slobodana Jedoksića , ekipa Minaqua Vojvodine osvojio veoma važne bodove u Novom Sadu u utakmici sa ekipom Jagodine , rezultatom 27:26.

TABELA:

1.Izvor – B. Banja26
2.Radnički KG22
3.Naisa19
4.Železničar15
5.Medicinar15
6.Sloga11
7.Jagodina10
8.Kikinda10
9.Kučevo8
10.Minaqua4

Foto: Peđa Mirić – „Foto Centar“

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball