Prvi čovek SLO rukometa Franjo Bobinac: Krim da spasi čast i povuče odluku - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Prvi čovek SLO rukometa Franjo Bobinac: Krim da spasi čast i povuče odluku

Prvi čovek SLO rukometa Franjo Bobinac: Krim da spasi čast i povuče odluku

zika.bogdanovic
0 komentar

Povodom skandalozne odluke (u skladu sa pravilima) ljubljanskog Krima, koji će pozajmiti šest igračica ekipi Ajdovščine i tako pokušati da pobedi lidera šampionata Zagorje i spasi titulu, oglasio se i prvi čovek slovenačkog rukometa, Franjo Bobinac:

-Ono što danas eksploatiše RK Krim Merkator, na snazi je više od dve decenije i niko je nikada nije koristio u takvom obliku i sa takvim pogledom. Naime, pravilo postoji kao zaštita mladih, talentovanih igrača i igračica na prelazu iz omladinske u seniorsku konkurenciju. To što radi Krim je zloupotreba pravila RZS sa jasnim ciljem dobijanja nemoralne prednosti. Krim je rukometna institucija, i u Sloveniji, i u Evropi. Desetine odličnih igračica, odlični treneri, izuzetan brend. Ovo je Krim. I sve to gaze sa ovakvim nesportskim načinom razmišljanja, nepoštovanjem osnovnih postulata sporta – to je neprihvatljivo – rekao je Bobinac i prokomentarisao izjavu članice izvršnog odbora Krima, Deje Ivanovič da je „sport biznis“:

– Ali treba prvenstveno da ostane sport. Zloupotreba drugih timova, dovodi i do promene položaja i rasporeda drugih timova (Celjske mesnine). To je neprihvatljivo i nepravedna logika. To bi značilo nepoštovanje sporta, borbe na terenu, „fer-pleja“, konkurenata i jasno, slovenačkog rukometnog Saveza. Kao predsednik RZS, želeo bih da izrazim naše iskreno očekivanje da će oni koji su u RK Krim Merkator doneli odluku o pozajmici, da će je otkazati. To bi vratilo čast i slavu ovom klubu i celom slovenačkom rukometu. U suprotnom, mislim da će Krim Merkator teško steći poverenje navijača i sponzora. U kontekstu, jedinstvo cele rukometne porodice je pod velikim pitanjem, tako da iskreno verujem da će zdrav razum pobediti – rekao je Bobinac.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball