Ana Gros (Italija - Slovenija, 20h): "Favoriti smo na papiru!" - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Ana Gros (Italija – Slovenija, 20h): "Favoriti smo na papiru!"

Ana Gros (Italija – Slovenija, 20h): "Favoriti smo na papiru!"

0 komentar

 Reprezentativke Slovenije danas igraju u Italiji(20h) utakmicu trećeg kola kvalifikacija Grupe 4 u kojoj je juče Nemačka savladala Belorusiju i praktično zacementirala prvo mesto sa 6 bodova. Pred utakmice koje Sloveniji treba da donesu sigurne bodove u borbi za drugim mestom u gupi, razgovarali smo sa mladim i talentovanim desnim bekom Slovenije, Anom Gros koja je ove sezone u debitantskim nastupima u dresu Krima u Ligi šampiona iz utakmice u utakmicu pružala sve bolje i sigurnije partije.

Zdravo Ana, prvo čestitke na osvojenom Kupu Slovenije, kakvi su utisci posle finala? Olimpija vam je ponovo bila blizu?
-Hvala na čestitkama, utisci su super. I osećaj je super, opet smo osvojile Kup, mislim da to jesmo zaslužile. Bio je to jedan od naših ciljeva u ovoj sezoni zato smo vrlo sretne što se to desilo. Da, Olimpija nam bila opet blizu, bila je jako nervozna utakmica, ali na kraju smo dobile ono što smo želele. Sigurno da je ovaj Kup bio dobar znak za napredak slovenskog rukometa. 
Imali ste kratke pripreme sa reprezentacijom upravo zbog odigravanja Kupa, kakva je situacija u ekipi? Nema povreda, otkaza?
-U reprezentaciji je i atmosfera i sve drugo super. Cure se jako dobro razumeju i sve jedva čekamo da odigramo utakmicu sa Italijom. Većih povreda i otkaza nema. Sve smo sretne i čast nam je da igramo za slovensku reprezentaciju.
Očekivanja od utakmica sa Italijom? Na papiru ste favoriti, ali to sigurno treba potvrditi na terenu.
-Da, mi smo favoriti, ali samo na papiru. Do sad smo već nekoliko puta igrali sa njima i uvek smo mi pobeđivali, ali to nas ne bi smelo zavesti. Mi moramo 100% ući u utakmicu. Moramo verovati u sebe i tek onda mislim da ćemo ih lako pobediti.

 Vodićete verovatno veliku borbu sa Belorusijom oko tog drugog mesta. Koga iz grupe vidiš na Evropskom prvenstvu? 
-Mislim da ćemo na Evropsko prvenstvo ići mi i Nemačka. Čeka nas i ta teška utakmica sa Belorusijom u Belorusiji. To će biti vrlo bitna utakmica i za nas i za njih. Mislim da smo spremne i za njih. Ima još vremena do tada, ali ja sam vrlo optmistična što se tiče Belorusije. Ali, sada nas prvo čekaju utakmice sa Italijom i to je sada najvažnije. 

U prvoj sezoni u Ligi šampiona pružila si jako dobre partije, jesu one samo najava još boljih koje dolaze u budućnosti?

-Meni je jako drago zbog svih prilika i šansi koje sam dobila ove sezone u Ligi šampiona. Mislim da sam stekla puno, puno novog i dragocenog iskustva. Nadam se da su ove igre do sada samo najava za bolje i radujem se svakoj narednoj prilici da ih pružim.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball