Balkan-Handball.com

Andrea Lekić : "Ne možemo da pretimo"!

Srednji bek reprezentacije Srbije i slovenačkog Krima Andrea Lekić sprema se da sa svojim klubom odmeri snage sa zagrebačkom Lokomotivom u Kupu Kupova. I Andreu Lekić ste izabrali u najbolju postavu srpskog rukometa u 2007 godini, a mi smo je pitali za komentar mečeva rukometašica sa Holandijom za odlazak na Evropsko prvenstvo. 

Šta si prvo pomislila kad si saznala da smo dobili Holandiju?

-Da smo dobro prošle, ako pogledamo koga smo mogle da dobijemo. Dansku, na primer. Mada Holandija nije naivna reprezentacija. Iza sebe imaju peto mesto na svetu. Saigračica iz kluba, inače reprezentativka Hrvatske mi je rekla da su se prošle godine dosta namučile sa njima u kvalifikacijama.  

Nisi igrala protiv Holandije, ali si ih gledala na turniru?

-Nisam igrala zbog povrede palca desne ruke. I sad nosim bandažu, nije mi palac još u funkciji. Samo da sve budemo zdrave. Vodile smo celu utakmicu, ali je došlo do opuštanja pred kraj i bilo je nerešeno. Koliko znam tada im nisu sve igračice bile tu. U suštini na tom turniru im je najjača strana bila leva. Najviše pogodaka je postigao levi bek.  

Znači oprez je poželjan?

– Nismo u položaju da pretimo, tako da se sa jedne strane treba malo i pribojavati. Nemamo trenutno rezultate iza sebe, tako da nemamo ni prava na to. Dobro je, revanš je kod nas. Opet uz Nišlije će biti lakše, oni su najbolji navijači.  

Bio je revanš u Nišu i prošle godine…misliš da se Poljska neće ponoviti?

– Istina, mada smo tada imale dosta tehničkih grešaka, što se neće ponoviti ove godine. Mislim i nadam se. Tada sam i ja imala veliku povredu. Napukao ligament i nisam smela ni slučajno da igram. Doktor mi je rekao, da si mi ćerka, noga mora u gips četiri nedelje. Ali ja mu nisam ćerka i stavila sam bandažu kao gips, skoro na ceo list i tako sam igrala. A opet bih isto uradila.  
I isto onako se požrtvovano bacila na glavu, kao kada si se bacila za loptom na kraju prvog poluvremena…

– Neka se ja opet polomim, ali da mi prodjemo.  

Iskačemo iz teme, ali ne možemo preskočiti činjenicu da si bila jedna od najstandardnijih u ekipi Krima u utakmicama Lige šampiona. Kako ti vidiš svoje igre?

-Zadovoljna sam, naravno bilo je dobrih i loših stvari, ali više boljih. Dosta sam igrala, iskustva imam više, to je sigurno. Posle srpskog rukometa prebacila sam se na moderniji, brži i to mi više odgovara.    

I još moram da pitam, na koju foru ste dobili Zvezdu u Ljubljani?

-Verovatno većina misli da su nas pustile. Cela utakmica je bila egal. Stvarno smo se toliko borile i uspele smo. Zatvorile smo Poltoratskaju i to je bio ključ. One su malo sporije, iskoristile smo i to. Sve se složilo, dobre odbrane golmana, naš tempo sa puno trčanja i oproštaj od Lige šampiona pred domaćom publikom. Neverovatno navijanje. Bodre nas i kada gubimo. Autogrami po pola sata, grle nas posle utakmice, toliko vole klub.  

Samo vi pobedite Holandiju! Grlićemo vas i mi u Nišu, ništa ne brinite! Puno sreće!  

 

ZORICA RADOJKOVIĆ 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *